Πώς θα καταλάβεις πως εργάζεσαι σε τοξικό περιβάλλον

Μήπως κινδυνεύει και η ψυχική σου υγεία;

εργασία σε τοξικό περιβάλλον

Κακά τα ψέματα, όταν εργάζεσαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η τοξικότητα σε συνοδεύει και στο σπίτι. Έτσι, πέρα από τη σωματική κούραση, έχει να αντιμετωπίσεις και την ψυχική και πνευματική.

Δύο λέξεις που θα σε βοηθήσουν να βάλεις τέλος στον τσακωμό

Αγνοούν επιδεικτικά τις ιδέες σου 

Αν γίνεται κατά επάναληψη, είναι ένα θέμα που πρέπει να δεις άμεσα, γιατί στο τέλος εκτός ότι δεν νιώθεις σημαντική στη δουλειά σου, δεν θα είσαι κιόλας στην πραγματικότητα. 

Δεν εκτιμάσαι όσο πρέπει 

Επειδή οι πλείστοι εργαζόμενοι έχουν αυτή την αίσθηση, είναι σημαντικό να είσαι ρεαλίστρια. Αν δουλεύεις σκληρά και οι οικονομικές απολαβές σου είναι δυσανάλογες, σε αντίθεση με συναδέλφους που παράγουν το μισό από σένα και αμείβονται κατά πολύ περισσότερο, είναι εμφανές πως δεν εκτιμάται η πραγματική σου αξία. 

Δεν επικοινωνείς με τους συναδέλφους σου 

 Αν έχεις την ατυχία να έχεις έναν τοξικό προϊστάμενο, είναι αναπόφευκτο να προσπαθεί να πάρει τα εύσημα για τη δουλειά σου και συν τοις άλλοις να σε κάνει μονίμως να αισθάνεσαι ανεπαρκής. 

Πώς θα αντιμετωπίσεις το τοξικό εργασιακό περιβάλλον 

Πρώτα βήμα, είναι να αναγνωρίσεις ότι όντως εργάζεσαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Όσο δύσκολες και αν είναι πλέον οι εργασιακές συνθήκες ένεκα της πανδημίας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανέχεσαι τα πάντα και να μην διεκδικείς. Υπάρχει πάντα ο κατάλληλος τρόπος και τόνος για να ζητήσεις κάτι. Θέσε διακριτικά και με κομψό τρόπο τα όρια σου και κατέστησε σαφές ότι δεν ανέχεσαι να σε υποτιμούν ή να μην εκτιμούν όσα προσφέρεις. 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top