Πώς θα αποφύγεις ένα επερχόμενο breakdown

Tι να κάνεις για να μη φτάσεις στα όριά σου

breakdown

Kαμιά φορά, νομίζεις ότι αντέχεις, το άγχος, την πίεση, την κούραση, μέχρι που έρχεται το σώμα σου και σου "λέει", stop, δεν πάει άλλο. Όταν αισθάνεσαι λοιπόν ότι φτάνεις στα όρια σου, δες τι μπορείς να κάνεις για να προλάβεις την επικείμενη κατάρρευσή σου.

Έπεσες; Συμβουλές για να ανέβεις ψυχολογικά

Βρες κάποιον να μοιραστείς τα συναισθήματά σου

Δεν γίνεται να τα κρατάς όλα μέσα σου και το ξέρεις. Με κάποιον πρέπει να μοιραστείς τις σκέψεις και τις αγωνίες σου, για να ξαλαφρώσεις. Εκτός από αυτό, θα ακούσεις και μια δεύτερη γνώμη, που μπορεί ανέλπιστα να σου φανεί χρήσιμη. 

Ξεμπέρδεψε με αρνητικές καταστάσεις του παρελθόντος

Το παρελθόν αν δεν το αντιμετωπίσεις, θα έρθει κάποια στιγμή να σε στοιχειώσει. Οπότε, μην αφήνεις στη μέση εκρεμμότητες και μην κουβαλάς βάρη από τα παλιά. 

Μην είσαι το θύμα 

Μην γίνεσαι έρμαιο των καταστάσεων, αλλά πάρε τες στα χέρια σου. Ανέλαβε την ευθύνη των πράξεων σου και προχώρα μπροστά. 

Μάθε από τα λάθη σου 

Τα λάθη είναι για να μας κάνουν καλύτερους. Παράλληλα, πάρε μαθήματα από τους γύρω σου. Όσο ζεις μαθαίνεις, μην είσαι ξεροκέφαλη. Όλοι έχουν κάτι να σε διδάξουν, μικρό ή μεγάλο. Ζήτα βοήθεια, δεν είναι ντροπή. Δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα μόνη σου. 

Πολύτιμα tips για να ανεβάσετε την ψυχολογία σας

Εκτίμησε τον εαυτό σου 

Μην αυτομαστιγώνεσαι. Να εκτιμάς όσα πετυχαίνεις, μικρά ή μεγάλα, δεν έχει σημασία. Να σταματάς να παίρνεις μια ανάσα και να συνεχίζεις. Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα τέλεια ή να είσαι τέλεια. Η τελειομανία είναι μόνο στο μυαλό σου και στο τέλος καταλήγει ένα μεγάλο βάρος για σένα. 

Πώς να αντιμετωπίσεις το άγχος σου για τα οικονομικά

Εστίασε στα θετικά

Μην βλέπεις το ποτήρι άδειο. Δεν είναι όλα μαύρα ή άσπρα. Υπάρχει και το γκρι. Δεν είπαμε να μην είσαι ρεαλίστρια, αλλά σε ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, υπάρχει κάτι θετικό. Εστίασε σε αυτό και προσπάθησε να βγεις από το τέλμα που έχεις φτάσει. Αν νιώθεις ότι έχεις φτάσει σε αδιέξοδο, απλώς άλλαξε διαδρομή. 

Πάρε ανάσα 

Ανάσες, πολλές ανάσες μέσα στη μέρα. Κάνε μια βόλτα ή κάνε κάτι που σε ηρεμεί. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να χαλαρώσει και να δει τα πράγματα από μια άλλη οπτική. 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top