Πολύτιμα tips για να ανεβάσετε την ψυχολογία σας

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά και τις «κακές μέρες»

Χαμόγελο - ανεβασμένη διάθεση

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Κύρκου

Άλλη μια Τρίτη ξημέρωσε και εσύ βρίσκεται κάπου εκεί έξω, στη δουλειά σου, στον δρόμο για τις υποχρεώσεις σου, στο σπίτι με τις εργασίες σου. Αφήνοντας πίσω ένα τριήμερο, λίγο διαφορετικό από τα προηγούμενα, καθότι διανύουμε και μια περίεργη φάση μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, νιώθεις κάπως «πεσμένη», χωρίς όρεξη να το πω, κάπως έτσι τέλος πάντων, παρόλο που οι μπαταρίες σου γέμισαν μετά την σύντομη απόδραση που είχες αυτές τις ημέρες.  Αλλά και που έκατσες σπίτι τελικά, πάλι στο ίδιο mood είσαι σήμερα. Τι συμβαίνει άραγε; Πήρε μήπως η Τρίτη, τη θέση της Δευτέρας;

Πώς να ξεκινάς τη μέρα σου με κέφι

Όλοι ξυπνάμε κάποιες μέρες και έχουμε τις «μαύρες μας». Καμία όρεξη, κανένα ενδιαφέρον έτσι ξαφνικά με το που άνοιξες το μάτι σου. Συνήθως, η απότομη εναλλαγή της ψυχολογίας μας δεν γίνεται ποτέ στην τύχη. Κάποια κακή σκέψη που πέρασε στο υποσυνείδητο, κάποιο συμβάν που σε επηρέασε αρνητικά, είναι οι πιο συχνές αιτίες για μια κακή ημέρα και ας μην είναι πάντα προφανείς. Από την άλλη όμως, αν το καλοσκεφτείς η ζωή δεν είναι μόνο μαύρο, έχει και άσπρο, μωβ, κίτρινο, πράσινο κ.λπ. Εσύ επιλέγεις με ποια ψυχολογία θα αντιμετωπίζεις τις μέρες που κυλούν και εσύ θα ζήσεις τη ζωή που επιλέγεις. Οπότε γιατί να μη βάλεις τα δυνατά σου, να βελτιώσεις την ψυχολογία σου, δίνοντας το δικό σου αγαπημένο χρώμα στην κάθε σου ημέρα; Ορίστε μερικά tips για να κάνεις την εκκίνηση.

Be the power. Πάρε τον έλεγχο στα χέρια σου και γίνε εσύ η δύναμη του εαυτού σου. Θυμήσου πως εσύ δημιουργείς οποιαδήποτε διάθεση στον εαυτό σου, αρά εσύ μπορείς να την κοντρολάρεις και να την αλλάξεις. Σαφώς και μερικές φορές, εξωτερικοί παράγοντες «βάζουν τον χεράκι» τους, όμως αν εσύ δεν το επιτρέψεις ή επαναφέρεις τη διάθεσή σου στα φυσιολογικά της, τότε ξαναβρίσκεις και τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στη σχέση σου

Έχε στο μυαλό σου ότι υπάρχει και plan B, ΠΑΝΤΑ. Και C, και D, μην σου πω σε ορισμένες περιπτώσεις. Δεν χρειάζεται να πνιγείς σε μια κουταλιά νερό. Όταν μία κατάσταση σε δυσαρεστεί, π.χ., στη δουλειά σου, μη σκέφτεσαι ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, ώστε να την διορθώσεις. Έχεις επιλογές, απλά δεν τις είχες σκεφτεί έως τώρα. Σημαντικό! Βγες από το comfort zone σου και σίγουρα θα τη βρεις την άκρη.

Ότι δε λύνεται, κόβεται… και το αποδεχόμαστε. Τα περισσότερα προβλήματα επιδέχονται λύση, όπως σου εξηγώ και παραπάνω. Αν όμως κάποιο πρόβλημα, δεν μπορεί να λυθεί με τίποτα, τότε απλά αποδέξου το και βρες εναλλακτικούς τρόπους να το διαχειριστείς. Η αποδοχή είναι ένα από τα πιο δύσκολα στάδια στο ψυχολογικό κομμάτι, όμως είναι και η καλύτερη λύση για  να προχωρήσεις μπροστά.

Πηγή: AllYou

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top