Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στη σχέση σου

Προσπάθησε να τα διορθώσεις για να μην τον χάσεις

λάθη στη σχέση

Όλοι κάνουμε λάθη στις σχέσεις μας. Το θέμα είναι να τα αναγνωρίζουμε, να μαθαίνουμε από αυτά και το σημαντικότερο, να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Θα κάνετε το πρώτο σας ταξίδι μαζί; Tips για να περάσετε τέλεια

Ζηλεύεις 

Άλλο να νοιάζεσαι για τον άλλο και άλλο η αρρωστημένη κτητικότητα. Ο σύντροφός σου δεν είναι κτήμα σου. Δεν σου ανήκει. Και αν δεν τον εμπιστεύεσαι, δε δηλητηριάζεις μόνο τη σχέση σας, αλλά και τον εαυτό σου. 

Δε του δίνεις σημασία 

Όσο πιεσμένη και αν είσαι, όση δουλειά και αν έχεις, τι μήνυμα δίνει στον σύντροφό σου; Ότι δεν έχει θέση στη ζωή του. Γιατί αν τον αγαπάς, θα θες να περνάς χρόνο μαζί του, γιατί δίπλα του περνάς όμορφα και τον έχεις ανάγκη.  Βέβαια, είναι εξίσου σημαντικό να αφιερώνει ο καθένας χρόνο για τον εαυτό του. Ζευγάρι είστε, όχι σιαμαίοι. 

Δεν εκφράζεις τα θέλω σου και δεν του μιλάς ανοιχτά 

Το 'α και το ώ σε μια σχέση είναι να μην καταπιέζεσαι. Να είσαι ο εαυτός σου. Αν δεν μπορείς να μιλήσεις στον σύντροφό σου, να μοιραστείς μαζί του όσα σε προβληματίζουν, με ποιον θα το κάνεις; Ωστόσο, μην φτάσεις στο άλλο άκρο. Δε χρειάζεται να τους λες τα πάντα. Ο σύντροφός σου είναι, όχι η κολλητή σου. Ο ρομαντισμός είναι απαραίτητος να διατηρείται ανέπαφος. 

Δεν περιποιείσαι τον εαυτό σου 

Ειδικά αν μένετε μαζί, δε χρειάζεται ο άλλος να σε βλέπει συνέχεια σαν τον λέτσο. Δεν είπαμε να ντύνεσαι σαν λατέρνα μες το σπίτι, αλλά από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάς τη γυναικεία σου πλευρά, διαφορετικά ενδέχεται ο σύντροφός σου να ξενερώσει και με το δίκαιο του. 

Δεν τον εκτιμάς και τον παίρνεις ως δεδομένο 

Ειδικά το δεύτερο, ισχύει συχνά στις μακροχρόνιες σχέσεις. Όσο άνετα και αν νιώθεις με τον άλλο, όσο καιρό και αν είστε μαζί, κάθε άνθρωπος κατά καιρούς έχει τις ανασφάλειες του. Γι΄αυτό, να του υπενθυμίζεις συχνά-πυκνά πόσος σημαντικός είναι για σένα και πόσο τον αγαπάς. 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top