Τα χαρακτηριστικά των ψεύτικων φίλων

Ρίξε μία ματιά για να ξέρεις να φυλάγεσαι

ψεύτικοι φίλοι

Οι πραγματικοί φίλοι, ξέρεις καλά πως είναι δυσεύρετοι. Αν υπάρχει κάποια κοντά σου, που χαρακτηρίζεται από τα πιο κάτω στοιχεία, πρέπει να το χωνέψεις πως δεν είναι τόσο καλή φίλη όσο θα ήθελες.

Πώς να αφήσουμε πίσω μας τις παλιές μας πεποιθήσεις

Ζηλεύει 

Αν σε αγαπά πραγματικά, ξέρεις καλά πως δεν έχει κανέναν λόγο να σε ζηλεύει. Είναι αρνητικό συναίσθημα που δε θα έπρεπε να υπάρχει σε μια ανιδιοτελή σχέση, όπως είναι η φιλία. 

Είναι ανταγωνιστική 

Σε συνάρτηση με τη ζήλια, σε αντιμετωπίζει ανταγωνιστικά και δεν αντιλαμβάνεται ότι σε κάποια πράγματα εσύ θα είσαι καλύτερη και σε κάποια άλλα, θα είναι αυτή. Η φιλία δεν είναι διαγωνισμός, οπότε αν έτσι αντιμετωπίζει τη μεταξύ σας σχέση, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσεις εάν σου κάνει καλό να είναι στη ζωή σου. 

Δώσε σημασία στον τρόπο που μιλάς

Δε χαίρεται με την επιτυχία σου

Μια φίλη δεν είναι απλώς δίπλα σου στα δύσκολα, αλλά και στις χαρές σου. Αν σε αγαπά πραγματικά, τότε θα πρέπει να χαίρεται εξίσου με τις νίκες σου. Αν όχι, τότε ισχύουν τα πιο πάνω, ζηλεύει και σε αντιμετωπίζει ανταγωνιστικά. 

Θες να είσαι ευτυχισμένος; Οι συμπεριφορές που πρέπει να ξεχάσεις

Ζητά μόνο από σένα, αλλά δε δίνει 

Όπως όλες οι σχέσεις, έτσι και η φιλία, είναι δούναι και λαβείν. Αν το μόνο που κάνει είναι να απαιτεί μόνο από σένα, τότε η σχέση σας είναι μονόδρομη και ουσιαστικά σε εκμεταλλεύεται. 

Σου λέει ψέματα 

Την έχεις πιάσει στα πράσα να σου λέει ψέματα και όχι μόνο μια φορά. Μια φιλία όμως, πρέπει να βασίζεται στην ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη. Αν δε την εμπιστεύεσαι, αφού σου λέει επανειλημμένα ψέματα, τότε η φιλία σας δε βασίζεται σε γερά θεμέλια. 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top