Μαμά, τι είναι Halloween;

Αλήθεια εσύ ξέρεις;

Halloween

Τα μαγαζιά με τις Halloween διακοσμήσεις έχουν ετοιμαστεί ήδη, οι προσκλήσεις για τα Halloween τρομακτικά πάρτι «παίρνουν και δίνουν», κάποιες μαμάδες δεν χωνεύουν καθόλου το ξενόφερτο αυτό έθιμο, τα παιδιά όμως ξετρελαίνονται να ντύνονται με τρομακτικές spooky αμφιέσεις και να ζουν μια δεύτερη φθινοπωρινή Αποκριά!

Καινούργιο σχετικά έθιμο στην Ελλάδα, η γιορτή του Halloween μπορεί να γιορτάζεται  μετά μανίας στην Αμερική, αλλά έχει τις ρίζες  από πολύ πολύ παλιά, από τις Κέλτικες παραδόσεις. Για τους Κέλτες, το  βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, συμβόλιζε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα.  

Παράλληλα η αλλαγή της εποχής, αποτελούσε και μια συμβολική  γέφυρα ανάμεσα στον κάτω κόσμο και τον κόσμο των ζωντανών. Με το πέρασμα των αιώνων από παγανιστικό, εξελίχθηκε σε Χριστιανικό έθιμο και γιορταζόταν με μεταμφιέσεις, γιορτές, κεράσματα και παρελάσεις.

Έτσι το έθιμο που τελικά έφεραν οι Ιρλανδοί μετανάστες στην Αμερική και μετά η κουλτούρα της Αμερικής το μεταλαμπάδευσε πίσω στην Ευρώπη, θέλει το βράδυ της 31 ης Οκτωβρίου τα παιδιά να μεταμφιέζονται σε κάτι πολύ τρομακτικό σε σκελετούς,  μάγισσες, ή φαντάσματα και να επισκέπτονται όλα τα σπίτια της γειτονιάς μαζεύοντας γλυκά και λέγοντας την φράση ‘‘trick or treat’’ (φάρσα ή κέρασμα;).

Είναι τέτοια η  μανία των Αμερικανών με το έθιμο του Halloween, που οι εισπράξεις στα μαγαζιά που πουλάνε τα σχετικά είδη, ξεπερνάνε κατά πολύ, αυτές των Χριστουγέννων.

 

Συντάκτης: Τζίνα Σπάρτακου

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top