Πέντε τρόποι να συζητήσεις με το παιδί σου για την Ανάσταση

Τι σημαίνει Πάσχα εκτός από λαμπάδα και αυγά

Μαμά με παιδί

Πάσχα είναι όταν κλείνουν τα σχολεία και δεν έχουμε μάθημα. Πάσχα είναι όταν η μαμά φτιάχνει κουλουράκια και μυρίζει όλο το σπίτι. Πάσχα είναι όταν η νονά μου μού φέρνει την πιο ωραία λαμπάδα. Πάσχα είναι όταν πάμε στο χωριό, στη γιαγιά και στον παππού. 

Έτσι ερμηνεύει το Πάσχα ένα μικρό παιδί. Μήπως όμως πρέπει να του μιλήσουμε και για κάτι περισσότερο; Για τα Πάθη του Χριστού, γιατί ανέβηκε στον Σταυρό, πώς αναστήθηκε; Και καλά να τα πεις, εκείνο θα καταλάβει; Ναι, γιατί πάντα υπάρχει ο κατάλληλος τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά μας ακόμα και για τα πιο δύσκολα θέματα. 

  1. Διάβασέ του ένα βιβλιαράκι για την Ανάσταση, ειδικά προσαρμοσμένο στην ηλικία του και χάρισέ του μπλοκ ζωγραφικής με θέματα σχετικά με το Πάσχα.  
  2. Μίλησέ του για τη διδασκαλία του Χριστού, για το νόημα της αληθινής αγάπης, για την αυταπάρνηση, με λόγια απλά και κατανοητά. 
  3. Απόφυγε να εστιάσεις στα πάθη και στα μαρτύρια.   
  4. Πέρασε στο παιδί ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας λέγοντάς του ότι στη ζωή πάντα έχουμε βοηθό που μας φωτίζει με αγάπη, αρκεί να αγαπάμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. 
  5. Πηγαίνετε μαζί στην εκκλησία, ανάψτε ένα κεράκι και μείνετε για λίγο εκεί.

Τα μικρά παιδιά, κυρίως όταν είναι άμαθα, συνήθως κουράζονται. Ποτέ όμως δεν κουράζονται να ακούν ιστορίες και αλήθειες ειπωμένες από το στόμα της μαμάς τους.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top