7 βήματα φροντίδας για την αντιγήρανση του δέρματός μας!

Δείτε πώς θα τα καταφέρετε

6+1 Βήματα Φροντίδας Για Την Αντιγήρανση Του Δέρματός Μας!

Η θεραπεία λεπτών γραμμών, ρυτίδων, κηλίδων από τον ήλιο, υπερμελάγχρωσης και άλλων μορφών γήρανσης ξεκινά πολύ πριν τις αναπτύξετε. Τα προληπτικά μέτρα φροντίδας του δέρματος είναι υψίστης σημασίας για την καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης. Είναι σημαντικό να έχετε όλες τις πληροφορίες για τη σωστή φροντίδα του δέρματός σας.

Πλύνετε το πρόσωπό σας

Θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ. Όλοι οι ειδικοί ενθαρρύνουν δύο φορές την ημέρα, αλλά ειδικά το βράδυ, για να απομακρύνετε από το πρόσωπο σας το μακιγιάζ, τη λιπαρότητα, τα υπολείμματα και τη ρύπανση που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και προκαλούν τη γήρανση του δέρματός σας.

Η τάση στο μακιγιάζ που σε δείχνει σέξι μέσα στο κρύο

Επιλέξτε ένα καθαριστικό χωρίς θειϊκά άλατα και έκδοχα  που θα μπορούσαν να διαταράξουν τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός σας.

Καθημερινή ενυδάτωση

Χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα δύο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ, θα κρατήσετε μακριά την ξηρότητα από το δέρμα σας. Οι δερματολόγοι συνιστούν μια ενυδατική κρέμα με αποδεδειγμένα ενυδατικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη ή ceramides.

Εφαρμόστε τα καλλυντικά με ανοδική κίνηση

Επειδή το γηρασμένο δέρμα τείνει προς τα κάτω, οποιαδήποτε όμοιας κατεύθυνσης κίνηση στο δέρμα σας, θα επιταχύνει την πτώση του. Εφαρμόζοντας τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας προς τα πάνω, θα λειτουργήσετε ενάντια στη βαρύτητα, θα βελτιώσετε την ελαστικότητα και θα αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση.

Προσέξτε ιδιαίτερα την περιοχή κάτω από τα μάτια

Να βάζετε πάντα έναν ξεχωριστό ορό στα μάτια σας, καθώς το δέρμα γύρω από αυτά είναι το πιο λεπτό και είναι το πρώτο που εμφανίζει σημάδια γήρανσης.

Εβδομαδιαία απολέπιση

Όταν κάνετε απολέπιση κάθε εβδομάδα, απομακρύνετε τα νεκρά, θαμπά κύτταρα του δέρματός σας και ανακαλύπτετε ένα νέο δέρμα από κάτω, πιο λαμπερό. Η απολέπιση επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση  ενώ μαλακώνει και προλαμβάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Θυμηθείτε τον λαιμό σας

Φροντίστε ν’ απλώσετε το καλλυντικό σας στο λαιμό και το στήθος σας. Αυτές οι περιοχές επηρεάζονται εξίσου από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες και βλάβες από τον ήλιο, όπως και το πρόσωπο. Ο  λαιμός και το στήθος έχουν πιο λεπτό δέρμα, είναι πιο ευαίσθητα στην μείωση του κολλαγόνου που επηρεάζει την ελαστικότητα του δέρματος.

Το αντηλιακό είναι ο καλύτερος σου φίλος

Η έκθεση στον ήλιο είναι η κύρια αιτία πρόωρης γήρανσης του δέρματος που εμφανίζεται με ρυτίδες, πανάδες, κηλίδες, δυσχρωμίες και λεπτές γραμμές. Η καθημερινή εφαρμογή του αντηλιακού είναι ανάγκη σε κάθε ρουτίνα φροντίδας. Το αντηλιακό πρέπει να είναι ευρέως φάσματος με υψηλό δείκτη προστασίας και κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top