Τα πιο συχνά λάθη στη χρήση του αντηλιακού

Λήγει το αντηλιακό; Κάθε πότε ανανέωση; Είναι για τις δικές μου ανάγκες;

Αντηλιακό

Σύνταξη: Τόνια Τζαφέρη

Πότε λήγει το αντηλιακό; Κάθε πότε να το ανανεώνω; Πρέπει να το εφαρμόζω μόλις βγω στην παραλία ή μισή ώρα πριν, όπως αναγράφεται; Ανταποκρίνεται στις ανάγκες του προσώπου μου;

Είσαι μελαγχρινή; Για δοκίμασε αυτό το καλοκαιρινό eye makeup

Μπορεί πλέον το αντηλιακό να έχει γίνει τρόπος ζωής και να έχει μπει στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης μας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως υπάρχουν κάποια βασικά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες και έτσι δεν έχουμε την ολοκληρωμένη προστασία που μπορεί να μας προσφέρει ένα προϊόν.

Χρησιμοποιείς το περσινό αντηλιακό σου. Πολλές φορές μπορεί να χρησιμοποιούμε το περσινό αντηλιακό καθώς ενδεχομένως να έχει περισσέψει  αρκετή ποσότητα. Ωστόσο δυστυχώς το πιθανότερο είναι να έχει λήξει, καθώς η «διάρκεια ζωής» ενός αντηλιακού είναι περίπου 9 μήνες. Έτσι, λοιπόν, η χρήση του περσινού αντηλιακού αντενδείκνυται, καθώς ο δείκτης προστασίας σίγουρα έχει εξασθενήσει.

Αργείς να το εφαρμόσεις. Είναι ίσως το συνηθέστερο από όλα τα λάθη. Πάρα πολλές φορές παρατηρώ να απλώνουν το αντηλιακό μόλις έχουν φτάσει την παραλία ή μόλις εκτεθούν στον ήλιο. Όμως όπως αναγράφεται και σε κάθε συσκευασία το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο, ώστε τα συστατικά του, να έχουν τον χρόνο να σταθεροποιηθούν.

Ξανθά μαλλιά: Εύκολα tips για να διατηρήσουν το λαμπερό τους χρώμα

Δε χρησιμοποιείς αντηλιακό κατάλληλο για τις ανάγκες σου. Η εξειδίκευση στην ρουτίνα περιποίησης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Κάθε επιδερμίδα έχει διαφορετικές ανάγκες και κάθε γυναίκα στοχεύει στην επίλυση διαφορετικών προβλημάτων στην επιδερμίδα της. Έτσι και όσον αφορά τα αντηλιακά πρέπει να επιλέξετε αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες. Αν για παράδειγμα έχετε λιπαρή επιδερμίδα, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα αντηλιακό προϊόν κατά της λιπαρότητας και με oil free φόρμουλα, ειδικά αν έχετε τάση ακμής. Αλλιώς αν για παράδειγμα η επιδερμίδα σας είναι ώριμη και έχετε την τάση να εμφανίζεται εύκολα κηλίδες, επιλέξτε ένα προϊόν κατά των κηλίδων για μέγιστα αποτελέσματα.

Μην ξεχνάς τα σημαντικά σημεία. Υπάρχουν κάποια σημεία που όπως έχεις ενδεχομένως ακούσει, εμφανίζουν πιο γρήγορα τα σημάδια γήρανσης, ειδικά από τον ήλιο. Αυτά τα σημεία είναι: λαιμός, το ντεκολτέ, το πάνω μέρος των χεριών, η περιοχή γύρω από τα μάτια και γύρω από το στόμα. Και φυσικά τα χείλη. Τα χείλη σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην αντηλιακή προστασία επομένως άπλωσε και σε αυτά μικρή ποσότητα αντηλιακού ή κάποιο ειδικό lip balm.

Ξανθά μαλλιά: Εύκολα tips για να διατηρήσουν το λαμπερό τους χρώμα

Ξεχνάς να το ανανεώσεις. Όσο αδιάβροχο και αν είναι το προϊόν, μετά από κάθε βουτιά είναι ιδιαίτερη σημαντική η ανανέωση για μέγιστη προστασία.  Μάλιστα οι ειδικοί συνιστούν να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας κάθε δύο με τρεις ώρες, έτσι ώστε η προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB να μην εξασθενεί.

Πηγή: AllYou

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top