Νίκος Χατζηνικολάου: Γιατί δε θα είναι στο debate των πολιτικών αρχηγών

Ο λόγος της απουσίας του δημοσιογράφου από την τηλεμαχία

Οι εθνικές εκλογές είναι προ των πυλών και το βράδυ της 10ης Μάϊου έχει ήδη προγραμματιστεί να βρεθούν οι αρχηγοί των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων σε ένα debate ενώπιων έξι δημοσιογράφων από τους αντίστοιχους στον αριθμό τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας.

Το Star θα εκπροσωπήσει η Μάρα Ζαχαρέα, τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, τον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης, το Mega η Ράνια Τζίμα, το Open ο Παναγιώτης Στάθης και τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη.

Εκλογές: Αυτοί είναι οι 6 δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν στο ντιμπέιτ

Συντονιστής της βραδιάς στην ΕΡΤ θα είναι ο δημοσιογράφος και άνκορμαν της δημόσιας τηλεόρασης, Γιώργος Κουβαράς.

Τρεις γυναίκες και τρεις άντρες δημοσιογράφοι θα κληθού, , λοιπόν να θέσουν τις ερωτήσεις σε πέντε θεματικές ενότητες στους Κυριάκο Μητσοτάκη από τη Νέα Δημοκρατία, Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ανδρουλάκη από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρη Κουτσούμπα από το ΚΚΕ, Κυριάκο Βελόπουλο από την Ελληνική Λύση και Γιάνη Βαρουφάκη από το Μέρα 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη.

Ωστόσο, θα απουσιάζει από τους δημοσιογράφους ο Νίκος Χατζηνικολάου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μαρίνου Βυθούλκα στην εκπομπή Breakfast@star, η απόφαση ανήκει στον γνωστό δημοσιογράφο και ο ίδιος είναι αυτός που δεν επιθυμεί να συμμετέχει στο debate των πολιτικών αρχηγών.

Από το 2019 έχει κάνει την επιλογή να μην συμμετέχει στη διαδικασία, γιατί τη θεωρεί άνευρη.

Νίκος Χατζηνικολάου: Γιατί δε θα είναι στο debate των πολιτικών αρχηγών

Νίκος Χατζηνικολάου: Η απάντηση για το debate των πολιτικών αρχηγών - Γιατί δεν συμμετέχει

Ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε μέσα από την εκπομπή του στον Real FM στην απόφασή του να μην εκπροσωπήσει τον ΑΝΤ1.

«Πολλοί φίλοι μου στέλνετε μηνύματα από χθες το βράδυ και με ρωτάτε γιατί δεν θα είμαι στο debate των πολιτικών αρχηγών. Αυτή είναι μια απάντηση που την έχω δώσει εδώ και χρόνια. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εδώ και χρόνια δεν μετέχω στα συγκεκριμένα debate, παρότι για καλή μου τύχη κάθε φορά έχω την πρόταση να μετάσχω, γιατί ούτε αυτό είναι αυτονόητο απλώς επειδή τυχαίνει να εργάζομαι σε τηλεοπτικούς σταθμούς και να παρουσιάζω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Όλες τις φορές που έγινε debate, είχα και την αντίστοιχη πρόταση» είπε αρχικά ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Το έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό. Δεν πιστεύω σε αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι είναι μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα με βάση την διαδικασία που έχουν συναποφασίσει τα πολιτικά κόμματα για διάλογο. Δεν υπάρχει δυνατότητα για follow up, δεν μπορείς να επανέλθεις δηλαδή και να θέσεις διευκρινιστικά ερωτήματα αν η απάντηση δεν ικανοποιεί τον δημοσιογράφο, αν προκύψει νέο στοιχείο από την συζήτηση από άλλον συνομιλητή. Μιλάμε για παράλληλους μονολόγους και θεωρώ ότι ως έναν βαθμό η παρουσία των δημοσιογράφων εκεί έχει καταστεί διακοσμητική» πρόσθεσε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top