Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS

Η δράση ξεκίνησε 1/11 και θα ολοκληρωθεί 12/11

Αλήθειες με τη Ζήνα

«Ας γεμίσουμε και αυτή την τηλεοπτική σεζόν τον διάφανο κόσμο μας με φως, συναίσθημα, πολύτιμες στιγμές. Και πάνω απ’ όλα, με αλήθειες». Αυτό το μήνυμα έδωσε στην αρχή της τηλεοπτικής σεζόν η Ζήνα Κουτσελίνη και αυτό το μήνυμα κάνει πράξη, με συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες το τηλεοπτικό κοινό.

Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και το Star, στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS και παρακινούν το τηλεοπτικό κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό, να ενισχύσει το αξιέπαινο κοινωνικό έργο και δράσεις τους, ώστε όλα τα παιδιά, που έχουν ανάγκη, να βρουν μια οικογένεια. Η δράση ξεκίνησε τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Στόχος είναι η αγορά ενός καινούργιου λεωφορείου 20 θέσεων, το οποίο θα μεταφέρει με ασφάλεια και αγάπη τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS στις καθημερινές εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές τους δραστηριότητες αλλά και η ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS σε όλη την Ελλάδα.

Τρόποι στήριξης

  •  Κάντε μία κλήση αγάπης από σταθερό στο 19820 (χρέωση 2,60 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και τέλους σταθερής τηλεφωνίας)

  • ·Κάντε μία κλήση αγάπης από κινητό στο 19820 (2,48 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, εφαρμογή επιπλέον τέλους κινητής τηλεφωνίας)

  • ·Στείλτε SMS τη λέξη SOS στο 19820 (χρέωση 2,48 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, εφαρμογή επιπλέον τέλους κινητής τηλεφωνίας)

  • ·Κάντε τη δωρεά σας στην Εθνική Τράπεζα

Αριθμός Λογαριασμού: 104 480 22763

ΙΒΑΝ GR 69 0110 1040 0000 1044 8022763

Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ο μοναδικός φορέας παιδικής προστασίας, που προσφέρει στα παιδιά οικογενειακού τύπου φροντίδα. Κάθε Παιδικό Χωριό SOS αποτελεί μια μεγάλη οικογένεια, που αγκαλιάζει με αγάπη και φροντίδα τα παιδιά, που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να μεγαλώσουν με τους βιολογικούς τους γονείς. Κάθε παιδί ξεχωριστά βιώνει τη ζεστασιά ενός δικού του σπιτικού, τη συντροφιά των αδελφών και των φίλων του, το ενδιαφέρον για τη μόρφωσή του, την ξεγνοιασιά του παιχνιδιού, λαμβάνοντας την αγάπη μιας Μητέρας SOS, που έχουν ανάγκη και χρειάζονται περισσότερο απ’ όλα. Κάθε Παιδικό Χωριό SOS είναι μια μεγάλη αγκαλιά, όπου τα παιδιά μεγαλώνουν με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια.

Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ταξιδεύει στα Παιδικά Χωριά SOS στη Θράκη, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε αυτό της Αθήνας και οι Μητέρες SOS ανοίγουν την καρδιά τους και μοιράζονται, στην κάμερα της εκπομπής, όμορφες στιγμές αλλά και αλήθειες - μαθήματα ζωής.

Η Ζήνα Κουτσελίνη επισκέπτεται τους δύο Ξενώνες Βρεφών SOS:

- Τον ξενώνα που λειτουργεί στο Αναρρωτήριο Πεντέλης σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής. Εκεί βρίσκονται βρέφη τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί στα δημόσια μαιευτήρια. Σήμερα φιλοξενούνται 15 βρέφη.

- Τον ξενώνα βρεφών στο Μαρούσι, που λειτουργεί για παιδιά από 1 – 5 ετών, που έχουν υποστεί κακοποίηση ή βαριά παραμέληση. Ο χαρακτήρας του ξενώνα είναι θεραπευτικός και για αυτό το λόγο τα παιδιά παραμένουν εκεί έως 18 μήνες προκειμένου να ενδυναμωθούν και να προχωρήσουν στη νέα τους οικογένεια. Σήμερα φιλοξενούνται 10 βρέφη.

Πρωταρχικός στόχος και των δύο ξενώνων βρεφών είναι η επιστροφή των παιδιών στη βιολογική τους οικογένεια, όταν αυτό είναι δυνατόν και οι συνθήκες κατάλληλες, αλλιώς τα παιδιά κατευθύνονται σε αναδοχή ή υιοθεσία.

Παρακολουθούμε την καθημερινότητα των βρεφών, όπως το μπάνιο, το φαγητό, το νανούρισμα, το παιχνίδι και τη φροντίδα, που δέχονται από τις έμπειρες βρεφονηπιοκόμους, τις γυναίκες αυτές, που δίνουν την πρώτη στοργική αγκαλιά στα μωράκια.

Ο άνθρωπος, που μας ξεναγεί στις δράσεις και την ιστορία των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, είναι ο Γενικός Διευθυντής τους, Γιώργος Πρωτόπαπας ενώ οι υπεύθυνοι των κοινωνικών υπηρεσιών των Παιδικών Χωριών SOS απαντούν σε ερωτήματα σχετικά με το πόσο χρόνο παραμένουν τα βρέφη στις κοινωνικές δομές, για το πόσο γρήγορα γίνεται η διαδικασία της αναδοχής, τι χρειάζεται κάποιος για να γίνει ανάδοχος γονιός, πότε μπορεί η αναδοχή να προχωρήσει σε υιοθεσία.

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, την ημέρα του μεγάλου μαραθωνίου, στο πλατό της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» θα βρίσκεται η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, ένα κορίτσι που μεγάλωσε στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη. Είναι εκείνο το παιδικό πρόσωπο, που χαράχτηκε βαθιά στη μνήμη όλων των Ελλήνων και όχι μόνο, καθώς η 9χρονή τότε Φωτεινή επιλέχτηκε να σβήσει τη φλόγα στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Σήμερα, η 26χρονη Φωτεινή διαπρέπει στη μοριακή βιολογία και εργάζεται σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Το πλατό της εκπομπής γεμίζει από την αγάπη ενός ιερέα, της συζύγου του και των 5 βιολογικών παιδιών τους. Έγιναν ανάδοχοι γονείς και άνοιξαν την αγκαλιά τους σε ένα κοριτσάκι με ιδιαιτερότητες από τα Παιδικά Χωριά SOS.

«Μια αγκαλιά δίνει ζωή». Ανοίξτε λοιπόν διάπλατα την αγκαλιά σας στα παιδιά που φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωριά SOS και δώστε τους ελπίδα, φως, στοργή, φροντίδα, αξιοπρέπεια.

Υπεύθυνη εκπομπής: Μαρίκα Μαυρομμάτη

Αρχισυνταξία εκπομπής: Χαρά Αναστασάκη, Ελισάβετ Χατζοπούλου

Συντονισμός εκπομπής: Στέλλα Ζώη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουκάνης

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top