Φιλιππίδης: «Είναι ένας νεόπλουτος της εξουσίας» -Τα σχόλια των επωνύμων

Μπάρμπα, Αρζόγλου, Μπιμπίλας, Τσαρούχας μιλούν για την προφυλάκιση

Δείτε όσα είπε η Βάνα Μπάρμπα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1

Προφυλακιστέος κρίθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στη ΓΑΔΑ. Ο γνωστός ηθποιός κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, έπειτα από καταγγελίες συναδέλφων του

Πέτρος Φιλιππίδης: Οδηγείται Στις Φυλακές Τρίπολης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτή την ώρα οδηγείται στις φυλακές της Τρίπολης, στο σωφρονιστικό κατάστημα, όπου βρίσκεται και ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης.

Βάνα Μπάρμπα για Πέτρο Φιλιππίδη: «Όταν μιλάει η Δικαιοσύνη εμείς πρέπει να σιωπούμε»

Βάνα Μπάρμπα

Η Βάνα Μπάρμπα στηρίζει την απόφαση της Δικαιοσύνης για τον Πέτρο Φιλιππίδη /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Το πρωί της Τετάρτης, η Βάνα Μπάρμπα μίλησε στην εκπομπή Καλοκαίρι Μαζί του ΑΝΤ1 για την απόφαση των Αρχών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, όταν μιλάει η δικαιοσύνη πρέπει όλοι να σιωπούμε.  

Αναστασοπούλου για Μπάρμπα: «Της είπα κάτι στον δρόμο, ελπίζω να το άκουσε»

«Εγώ πάντα υποστήριζα και είναι αυτό που πιστεύω, ότι όταν μιλάει η Δικαιοσύνη όλοι εμείς πρέπει να σιωπούμε. Γιατί δεν μου άρεσε ποτέ στη ζωή μου να καταδικάζονται οι άνθρωποι από την τηλεόραση ή από τα ΜΜΕ ή από προσωπικές μας σχέσεις. Χαίρομαι που η Δικαιοσύνη μιλά κι όλοι εμείς δεν πρέπει να έχουμε καμία άποψη», δήλωσε η ηθοποιός σχετικά με την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, παρότι πριν από λίγο καιρό τον είχε υποστηρίξει.

«Αυτό που δεν θέλω και σιχαίνομαι είναι να βλέπω συνέχεια ο ένας να είναι εναντίον του άλλου και να έχουμε τηλεδίκες. Νιώθω ανακούφιση γιατί έχω εμπιστοσύνη, ξέρω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της», υπογράμμισε.

Βάνα Μπάρμπα: Συνεχίζει να… υπερασπίζεται τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η Βάνα Μπάρμπα αναφέρθηκε στις αντιδράσεις όταν τοποθετήθηκε υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη τον περασμένο Μάιο.

«Το "κάτω τα χέρια" δε σημαίνει μην το αγγίζετε. Σημαίνει δικάστε τον. Να βγει απόφαση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Ποιος το κρίνει ότι είναι βιαστής; Λογικά θα πρέπει να βγει η απόφαση του δικαστηρίου και όλοι να το σεβαστούμε. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαστική απόφαση ποιοι είναι αυτοί που δικάζουν; Τα social media. Εκεί φωνάζω το "κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη"», είπε.

Δημήτρης Λιγνάδης Πέτρος Φιλιππίδης

Δημήτρης Λιγνάδης & Πέτρος Φιλιππίδης θα βρίσκονται στην ίδια φυλακή /Φωτογραφία NDP Photo Agency

«Λέω να περιμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Εγώ είπα στις γυναίκες και στους νέους επαγγελματίες, όταν έχουν παρενοχληθεί να επικαλεστούν την ανάγκη να μιλήσουν, όλα στο φως. Εδώ όμως γιατί λέμε όλοι ότι έγινε, χωρίς να έχει βγει απόφαση. Δεν υπάρχει καμία απόφαση που να λέει ότι αυτό έγινε, τότε γιατί χωρίζουμε οικογένειες, διαλύουμε σπίτια, γιατί αφήνουμε ηθοποιούς χωρίς να έχουν να φάνε. Το ελληνικό δικαστήριο πια είναι τα tweets, το Instagram και το Facebook. Αυτό με κάνει έξαλλη και με αυτό παλεύω. Το να μιλήσει η Δικαιοσύνη, σεβασμός. Όταν οι δικαστές που είναι άνθρωποι έμπειροι, σοβαροί και άνθρωποι που ξέρουν τη δουλειά τους, δε θα μιλήσει κανείς. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να βάζουμε ταμπέλες σε ανθρώπους», συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Κώστας Αρζόγλου για Πέτρο Φιλιππίδη: «Είναι ένας νεόπλουτος της εξουσίας»

Ο Κώστας Αρζόγλου / Φωτογραφία: NDP

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι #νοτ» μίλησε σήμερα το πρωί μέσω skype o Κώστας Αρζόγλου. 

«Νιώθω λίγο αντιφατικά γιατί είχα δουλέψει σε ένα σήριαλ με τον Πέτρο και η εντύπωση που είχα αποκομίσει δεν έχει καμία σχέση με αυτά που του καταλογίζουν σήμερα. Πρέπει βέβαια να πω ένα τεράστιο μπράβο στα κορίτσια που έχουν τις εμπειρίες τους και είχαν το θάρρος να ανοίξουν το στόμα τους. Είναι πολύ σπουδαίο αυτό και μακάρι να άνοιγαν το στόμα τους και άλλοι άνθρωποι. Υπάρχουν χώροι που είναι πολύ εξουσιαστικοί και είναι πιθανό να γίνεται κατάχρηση αυτής της εξουσίας.

Ελπίδα Νίνου: Παραμένει βράχος στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη

Αν έπρεπε να φτιάξω ένα σκίτσο του Πέτρου, θα είχα μάλλον να κάνω με έναν άνθρωπο που του έδωσαν εξουσία και δε ξέρει τι να την κάνω, έναν νεόπλουτο της εξουσίας. Σε όλους μας έχουν ζητήσει άνθρωποι δουλειά, ποτέ δεν έχουμε κακοποιήσει κάποιον. Έχει γίνει πάρα πολύς ντόρος για 5-6 περιπτώσεις, οι 9 χιλιάδες ηθοποιοί δεν είμαστε έτσι.
Δε θα πήγαινα ως μάρτυρας υπεράσπισης αλλά θα έλεγα την αλήθεια ότι δηλαδή στη δική μας συνεργασία δεν είχα συναντήσει ένα τέτοιο πρόσωπο. Σέβομαι όμως πάρα πολύ τις κοπέλες που έχουν υποφέρει στα χέρια του έπρεπε να μιλήσουν και το έκαναν, και αυτό είναι πολύ θαρραλέο.

Για τον Πέτρο έχει γίνει μεγάλη προβολή από τα Μέσα, τον λένε σπουδαίο, μεγάλο… Σου λέει και εκείνος ότι για να το λένε κάτι θα ξέρουν, δημιουργείται όμως ένα περιβάλλον εκτός νόμου. Πιστεύει για τον εαυτό του αυτά που πιστεύουν οι άλλοι γι’ αυτόν. Η εικόνα που έχουν οι άλλοι γι’ αυτόν γίνεται σώμα, υπάρχει μέσα από αυτό. Ο Φιλιππίδης έχει ένα δίκιο. Η εικόνα του δε πρέπει να φθαρεί, η εικόνα του με χειροπέδες δε πρέπει να φανεί γιατί αν καταρρεύσει η εικόνα που έχουν οι άλλοι για εκείνον θα καταρρεύσει και η εικόνα που έχει ο ίδιος για τον εαυτό του. Το κοινό έχει βγάλει ήδη την ετυμηγορία του, καταδικάζει όσο εύκολα χειροκροτεί» είπε ο Κώστας Αρζόγλου.

Σπύρος Μπιμπίλας: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα περάσει ό,τι όλοι οι πολίτες που κάνουν αξιόποινες πράξεις»

Μπιμπίλας

Σπύρος Μπιμπίλας / Φωτογραφία: NDP

Στην εκπομπή Alpha Παντού, ο Σπύρος Μπιμπίλας, κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης, ανέφερε τα εξής: «Πιστεύω ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη λειτουργεί όπως πρέπει. Δεν έχει σχέση αν κάποιος είναι διάσημος ή πολύ γνωστός πρωταγωνιστής. Μπροστά στο νόμο είμαστε όλο το ίδιο και αν κάνουμε ποινικά κολάσιμες πράξεις θα τιμωρηθούμε. Νομίζω ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, πρώην συνεργάτης και φίλος, αφού, όπως λένε οι καταγγέλλουσες και πολλοί άλλοι άνθρωποι που δεν πήγαν ποτέ στον ανακριτή ή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αποδεικνύεται βάσει της προανακριτικής εξέτασης ότι έκανε αξιόποινες πράξεις, θα περάσει ότι όλοι οι πολίτες που κάνουν αξιόποινες πράξεις».

Πασχάλης Τσαρούχας: «Στις αρχές Σεπτέμβρη θα κλείσουν άλλες δύο μεγάλες υποθέσεις»

Πασχάλης Τσαρούχας

Πασχάλης Τσαρούχας / Φωτογραφία: NDP

Το πρωί της Τετάρτης, ο Πασχάλης Τσαρούχας, μέλος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη ενώ αποκάλυψε ότι στις αρχές του Σεπτέμβρη αναμένεται να κλείσουν ακόμα δύο μεγάλες υποθέσεις. 

«Δεν υπάρχει τέλος και αρχή. Εμείς σαν Πειθαρχικό λειτουργήσαμε βάση τον εσωτερικό κανονισμό. Η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη τελείωσε πριν  από περίπου ενάμισι μήνα, που αποφασίσαμε την παραπομπή του για οριστική διαγραφή από την Γενική Συνέλευση.
Αυτή τη στιγμή στο Σωματείο δεν υπάρχουν άλλες καταγγελίες. Στις αρχές του Σεπτέμβρη κλείνουν άλλες δύο μεγάλες υποθέσεις και εκεί τελειώνει το ζήτημα για την ώρα. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν έχουν ανοίξει τα στόματα. Είναι συντριπτικός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πράγματα τα οποία τα κρατάνε κρυφά, επειδή υπάρχει φόβος και εκφοβισμός», είπε ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Μπουρδούμης για Φιλιππίδη: «Η δικαιοσύνη είναι τετράγωνη»

Λίγες ώρες μετά την απόφαση, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, σύζυγος της Λένας Δροσάκη, μιας εκ των τριών γυναικών που είχαν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη έκανε και τις πρώτες του αναρτήσεις στο Instagram.

Στην πρώτη του ανάρτηση στα InstaStories πόσταρε μια φράση του Πυθαγόρα γράφοντας: «Καθώς φαίνεται η δικαιοσύνη είναι τετράγωνη, σ’ όλα τα μέρη ίση και όμοια». «Τα άτομα υπακούουν στους δυνατούς αλλά σέβονται τους δίκαιους», έγραψε στη συνέχεια ο ηθοποιός, δανειζόμενος μια φράση του Ρεϊμόν Αρόν. Η τρίτη δημοσίευση έλεγε: «Η δικαιοσύνη βρίσκεται ανάμεσα στην υπερβολική επιείκια και την ανθρώπινη σκληρότητα», του Ντενί Ντιντερό.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top