Σταύρος Βαρθαλίτης και Μάνος Σαρρής διαγωνίστηκαν στο παστίτσιο

Τι ετοίμασαν οι σεφ στο Cook Beef;

Το αγαπημένο φαγητό των παιδικών μας χρόνων έφτιαξαν οι δύο από τους πέντε σεφ της εκπομπής «Cook Beef», Σταύρος Βαρθαλίτης και Μάνος Σαρρής.

Φτιάξτε μόνοι σας το πιο light και νόστιμο παστίτσιο λαχανικών

Οι νικητής του MasterChef 3(Μάνος Σαρρής) και του MasterChef 4(Σταύρος Βαρθαλίτης) έβαλαν τα δυνατά τους ο καθένας στον πάγκο του και έδειξαν στους τηλεθεατές του Star τη συνταγή.

Το μυστικό για πιο αφράτο παστίτσιο!

Παστίτσιο 

Υλικά:

Για τα ζυμαρικά και τον κιμά
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. πελτές
250γρ. ντομάτα κονκασέ
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ

1 αυγό
½ λίτρο γάλα
120 γρ. αλεύρι
120 γρ. βούτυρο
80 γρ. παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε τα μακαρόνια μας και τα κρατάμε al dente. Τα σουρώνουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τα κρατάμε στην άκρη. Σε μία κατσαρόλα με μεγάλο πάτο προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά μας, καθώς τον σπάμε με μία ξύλινη κουτάλα για να γίνει σπειρωτός, για περίπου 5 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Τα προσθέτουμε στον κιμά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα κονκασέ, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 200-250 ml ζεστό νερό. Στο τέλος, προσθέτουμε αλατοπίπερο και αποσύρουμε από την φωτιά όταν ο κιμάς γλασάρει.
Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και το αλεύρι και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και όταν αρχίσει να δένει η μπεσαμέλ, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε μέσα ένα αβγό, αλάτι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Παίρνουμε ένα ταψί 25 επί 35 τοποθετούμε τα μακαρόνια, με 1/3 από την μπεσαμέλ και τον κιμά. Τοποθετούμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και λίγο ακόμα τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

Αποδομημένο παστίτσιο 

Υλικά:
Για την μπεσαμέλ
1 αυγό
1 λ. γάλα
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. παρμεζάνα
1 κ.σ. πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Για τα ζυμαρικά και τον κιμά
1 πακέτο μακαρόνια ριγκατόνι
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
200 γρ. μανιτάρια μορχέλες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
150 ml λευκό κρασί
1/2 ματσάκι σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει. Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη λίγο από το νερό.

Για τη μπεσαμέλ, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει η μπεσαμέλ. Στο τέλος, προσθέτουμε ένα αυγό, τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, βάζουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τις μορχέλες, σβήνουμε με το κρασί και ενώνουμε τον κιμά με τα ζυμαρικά. Συμπληρώνουμε λίγο από το νερό του βρασμού που κρατήσαμε από τα μακαρόνια και δένουμε με βούτυρο και παρμεζάνα. Στο τέλος προσθέτουμε φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Σερβίρουμε πρώτα τη μπεσαμέλ. Την απλώνουμε στο πιάτο και την καίμε με ένα φλόγιστρο. Τοποθετούμε τον κιμά και τα ζυμαρικά από πάνω.

Δείτε τα επεισόδια του Cook Beef
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top