MasterChef τελικός: Έτσι θα αναδειχτεί ο νικητής - Βήμα βήμα η διαδικασία

Δείτε πώς θα εξελιχθεί ο μεγάλος τελικός του MasterChef 5

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι τον μεγάλο τελικό του MasterChef 5 και η αγωνία για τον επόμενο Έλληνα ή την επόμενη Ελληνίδα MasterChef κορυφώνεται.

Πώς, όμως, θα εξελιχθεί η αποψινή διαδικασία που θα αναδείξει τον μεγάλο νικητή του διαγωνισμού μαγειρικής. Σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Κρικοριάν στην εκπομπή  «Φωλιά των Κου Κου», οι δύο φιναλίστ θα κληθούν να αντιγράψουν πιάτα του κορυφαίου σεφ της Μεγάλης Βρετανίας,  του Jason Atherton.

Ο κορυφαίος σεφ της Μεγάλης Βρετανίας Jason Atherton στον τελικό του MasterChef 5

Ο κορυφαίος σεφ της Μεγάλης Βρετανίας Jason Atherton στον τελικό του MasterChef 5

«Θα είναι πιάτα με μεγάλη δυσκολία και πολλές τεχνικές. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ανοίξουν οι σφραγισμένοι φάκελοι. Υπενθυμίζω ότι από την πρώτη ομαδική δοκιμασία του τελικού προηγείται με έναν βαθμό η Μαργαρίτα», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος της εκπομπής.

Ας θυμηθούμε όμως πώς τα πήγαν οι δυο τους στις δοκιμασίες του τελικού

Η πρώτη δοκιμασία των δύο φιναλίστ

Στην πρώτη ομαδική δοκιμασία,  το γλυκό από την ομάδα της Μαργαρίτας και έτσι η Μαργαρίτα κέρδισε τις εντυπώσεις αποσπώντας  8/10 έναντι του Διονύση που  βαθμολογήθηκε με 7/10.  Έτσι το προβάδισμα είχε πάρει η Μαργαρίτα και προηγείται με 8 -7 του Διονύση.

Η δεύτερη ομαδική δοκιμασία στη Χαλκιδική

Διονύσης και Μαργαρίτα ετοίμασαν τις βαλίτσες τους και ταξίδεψαν έως την Κασσάνδρα της Χαλκιδικής. Οι δύο φιναλίστ ετοίμασαν ο καθένας τρία πιάτα που δεν περιείχαν γλυκό. Ο Διονύσης τα πήγε καλύτερα εντυπωσιάζοντας τους κριτές με το ορεκτικό του.

MasterChef 5: Το... δώρο του Διονύση στον Σωτήρη Κοντιζά

Δεν έλειπαν όμως και οι αστοχίες στα πιάτα του, μιας και έκανε ένα «δώρο» στον Σωτήρη Κοντιζά. Ο σεφ βρήκε κόκκαλα στην κακαβιά, και στο καπάκι στο στιφάδο του το κρέας του ήταν άψητο.  Από την άλλη πλευρά, η Μαργαρίτα έκανε πιο απλά πιάτα από αυτά του Διονύση και όπως είπαν οι κριτές ήταν γευστικά.

Τα απαιτητικά πιάτα του Fredrik Berselius στην τρίτη δοκιμασία

Η τρίτη δοκιμασία περιλάμβανε πιάτα αντιγραφής του Σουηδού σεφ που είναι βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin, Fredrik Berselius, που ήρθε από το περίφημο εστιατόριο του Aska στη Νέα Υόρκη.

MasterChef 5: Ελάφι με σελινόριζα και τάρτα λειχήνα

Το  πρώτο πιάτο της Μαργαρίτας ήταν αρκετά καλό, μιας και τα υλικά αλλά και οι τεχνικές υπήρχαν στο πιάτο της. Ήταν γευστικό, αλλά η τάρτα η κρέμα δεν είχε το χρώμα που έπρεπε,  και υπήρχε θέμα με το μανιτάρι.

Fredrik Berselius: To εστιατόριο Aska, τo modelling και τo MasterChef

Σε ό,τι αφορά το πρώτο πιάτο του Διονύση ήταν καλύτερο από της Μαργαρίτας,  η τάρτα καλή αλλά η κρέμα πιο σκουρόχρωμή. Το δεύτερο και το τρίτο πιάτο έλειπαν κάποια συστατικά και είχαν διαφορετικές τεχνικές. Το πιο δυνατό σημείο του το πολύ καλοψημένο κρέας και η τάρτα, και το πιο αδύνατο σημείο του ήταν το τρίτο πιάτο.


Η τέταρτη δοκιμασία πριν τον μεγάλο τελικό

Ο Διονύσης έκανε όμορφα εμφανισιακά πιάτα, αλλά όπως φάνηκε το πρώτο και το δεύτερο πιάτο ήταν αρκετά γλυκά και στο τέλος σέρβιρε στους κριτές και γλυκό. Γεγονός που έκανε τον Πάνο Ιωαννίδη να πει πως μπούκωσε από το δεύτερο πιάτο. Τα πιάτα της Μαργαρίτας ήταν αρκετά καλά με το ορεκτικό αλλά και το γλυκό της να είναι νόστιμα όπως είπαν οι σεφ.

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top