Fredrik Berselius: To εστιατόριο Aska, τo modelling και τo MasterChef

Όσα θέλετε να γνωρίζετε για τον 37χρονο σεφ που κατέκτησε τη Νέα Υόρκη

Ο Fredrik Berselius ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα για να βρεθεί στον τελικό του MasterChef 5

Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν τον μεγάλο τελικό του MasterChef 5. Η Μαργαρίτα Νικολαϊδη και ο Διονύσης Σαρακίνης το βράδυ της Δευτέρας (07/06) πήραν μέρος σε μία ακόμα απαιτητική δοκιμασία.

MasterChef 5: Ελάφι με σελινόριζα και τάρτα λειχήνα

Οι δύο φιναλίστ κλήθηκαν να αντιγράψουν πιάτα του Fredrik Berselius. Όπως είπαν και οι τρεις κριτές, o καταξιωμένος σεφ ετοίμασε βαλίτσες και ήρθε από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα αποκλειστικά για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής του Star. 

MasterChef 5: Η παρατήρηση του Σωτήρη Κοντιζά στον Διονύση 

 

Ποιος είναι ο Fredrik Berselius που ήρθε στην Αθήνα για το MasterChef

Ο Fredrik Berselius γεννήθηκε πριν από 37 χρόνια στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, αλλά ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Η αγάπη του για τη γαστρονομία τον οδήγησε πολύ σύντομα να πάρει την απόφαση να ανοίξει το δικό του εστιατόριο στο Μπρούκλιν το 2012.

 

Μια απόφαση πολύ σωστή, όπως αποδείχτηκε στο μέλλον, αφού έναν χρόνο αργότερα κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin για το «Aska», έτσι όπως ονομάζεται το φημισμένο εστιατόριο του. 

Λίγο καιρό αργότερα, το εστιατόριο έκλεισε. Ο λόγος; Ο Fredrik βλέποντας την ανταπόκριση που είχε θέλησε να βρει έναν μεγαλύτερο χώρο που θα φιλοξενούσε τα πιάτα του.

Έτσι το 2016 το εστιατόριο άνοιξε κα πάλι τις πόρτες του αυτή τη φορά σε ένα διώροφο χώρο με τραπεζαρία, κήπο, κελάρι και μπαρ, που βρίσκεται σε ένα ανακαινισμένο κτίριο παλιάς αποθήκης της δεκαετίας του 1860 κοντά στην άκρη της γέφυρας Williamsburg στο Μπρούκλιν.

Η ανοδική πορεία συνεχίστηκε μιας και αργότερα κέρδισε ακόμα ένα αστέρι Michelin και τώρα πλέον ετοιμάζεται και για το τρίτο. όπως αποκάλυψε χθες, Δευτέρα, ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Το «Aska» που στα σουηδικά σημαίνει «στάχτες» κατατάχθηκε στη λίστα του Bon Appétit με τα δέκα καλύτερα νέα εστιατόρια στην Αμερική. Το 2018 κυκλοφόρησε και το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής με τίτλο: «Aska»!

Το μόντελινγκ και η αγάπη για την ποδηλασία

Όταν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις το επιτρέπουν ο  Fredrik αφήνει για λίγο στην άκρη τις κατσαρόλες και ασχολείται με τη ποδηλασία.

Μάλιστα παίρνει μέρος σε ποδηλατικούς αγώνες Rapha Cycling Club. Στο παρελθόν ο διάσημος σεφ έχει εργαστεί και ως μοντέλο, όπως έγινε γνωστό στο χθεσινό επεισόδιο του MasterChef 5.

Ο έρωτας με την Katrina και ο ερχομός της κόρης τους

Εκτός από μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο της γαστρονομίας, ο Fredrik Berselius έχει μια ευτυχισμένη οικογένεια.

 

Είναι παντρεμένος με την Katrina και τον περασμένο Μάρτιο η ευτυχία του ζευγαριού ολοκληρώθηκε με τον ερχομό της κόρης του, Alida.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top