Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος

Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου

Βασίλης Πάικος

«Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος.

Αρθρογραφούσε επί χρόνια στην «Αυγή», ήταν σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα και ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84.

Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση για τον θάνατο του δημοσιογράφου:

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Βασίλη Πάικου, ενός ξεχωριστού δημοσιογράφου και σκεπτόμενου πολίτη.
Ο Βασίλης Πάικος εμπνεόμενος πάντα από δημοκρατικές αρχές και με σπάνια ευρύτητα γνώσεων κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας σε μια εποχή που δοκιμαζόταν και δοκιμάζεται έντονα.
Πέρα όμως από δημοσιογράφος, ήταν και ένας μεγάλος δάσκαλος για εκατοντάδες νέους και αποτελούσε ο ίδιος με το παράδειγμά του πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαν την τύχει να μαθητεύσουν δίπλα του.
Σε όλη του τη διαδρομή κινήθηκε απαρέγκλιτα στη βάση των αξιών της Αριστεράς και του δημοκρατικού διαλόγου, ενώ στάθηκε με θάρρος πάντοτε, ακόμα και σε στιγμές που δεν ήταν κάτι εύκολο ή αυτονόητο, απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και εκτίμηση, με την ελπίδα πως οι νέοι δημοσιογράφοι που δεν τον γνώρισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top