Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Μανώλης Καραμπατσάκης

Είχε γράψει ιστορίες για τη σειρά της ΕΡΤ «Ορκιστείτε Παρακαλώ»

Μανώλης Καραμπατσάκης

Στο πένθος «βυθίστηκε» ο δημοσιογραφικός κόσμος και όχι μόνο από τον θάνατο του Μανώλη Καραμπατσάκη. Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας είχε γράψει ιστορίες για τη θρυλική τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ, «Ορκιστείτε Παρακαλώ».

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο γιος του, Φάνης Καραμπατσάκης αναρτώντας ένα μακροσκελές κείμενο στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Σιγά σιγά έφυγε κι από τη ζωή σήμερα, ξημερώματα Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου 2020, ύστερα από μακρά μάχη με διάφορες ασθένειες που τους τελευταίους μήνες αυξάνονταν και σοβάρευαν δραματικά», έγραψε αρχικά ο γιος του εκλιπόντος.

Στη συνέχεια της ανάρτησής του αναφέρει: «Ο Μανώλης Καραμπατσάκης γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1935 στην Αθήνα. Επί σειρά δεκαετιών εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters και το Associated Press, καλύπτοντας ως επί το πλείστον το δικαστικό ρεπορτάζ, από τη δεκαετία του '50 που ξεκίνησε τα πρώτα βήματά του στη δημοσιογραφία έως τη συνταξιοδότησή του το 2000. Τα 2/3 της ζωής του δηλαδή μέσα στα δικαστήρια, παρακολουθώντας χιλιάδες δίκες από τότε που ίσχυε και η θανατική ποινή στην πράξη.
Μία από τις επιτυχίες του ήταν η συγγραφή των εύθυμων ιστοριών στην δημοφιλή δικαστική σειρά "Ορκιστείτε Παρακαλώ", η οποία προβαλλόταν ανελλιπώς τις δεκαετίες του '80 και του '90 από την κρατική τηλεόραση, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μιχαλόπουλο.
Ως ένα από τα πρώτα μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ο Μανώλης Καραμπατσάκης έδωσε αγώνες για την προάσπιση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, ενώ εκλεγόταν εκπρόσωπος δημοσιογράφων σε ΜΜΕ όπου εργαζόταν και για πολλά χρόνια τακτικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης μέχρι και το 2015, οπότε αποσύρθηκε ολοκληρωτικά.
Πάντοτε τον διέκριναν το χιούμορ, η απλότητα και οι χαμηλοί τόνοι του. "Θέλω τους άλλους να τους βλέπω να χαμογελούν", έλεγε. Και αυτό έκανε σε όλη την πορεία της ζωής του».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top