Πέθανε η δημοσιογράφος Χαρά Τζαναβάρα

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

Χαρά Τζαναβάρα

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την Κυριακή η δημοσιογράφος Χαρά Τζαναβάρα που τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στη Εφημερίδα των Συντακτών.

Η Εφημερίδα των Συντακτών την αποχαιρέτησε γράφοντας μεταξύ άλλων: «Μες στην τρομακτική καταχνιά των ημερών πληροφορηθήκαμε τη συγκλονιστική είδηση του ξαφνικού θανάτου της καλής συναδέλφου που επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες κάλυπτε ακούραστα το ρεπορτάζ των υπουργείων Περιβάλλοντος, Δημοσίων Έργων, Μεταφορών από τις σελίδες μας και παλιότερα της «Ελευθεροτυπίας» και του «Ριζοσπάστη». Γνώστρια του αντικειμένου όσο κανείς, ακούραστη, προσηνής, διακριτική, πραγματική κυρία, πλημμύρισε με βουβό πόνο όλους μας».

Μάλιστα και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, έστειλε συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο της δημοσιογράφου και μηχανικού Χαράς Τζαναβάρα.

«Η Χαρά Τζαναβάρα υπηρέτησε για δεκαετίες με συνέπεια τη δημοσιογραφία και προσέφερε πολλά στην ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις σε τεχνικά και οικονομικά ζητήματα. 
Ήταν Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του ΕΜΠ, μέλος του ΤΕΕ από το 1980, δεν άσκησε για πολύ το επάγγελμα καθώς την κέρδισε νωρίς η δημοσιογραφία και κυρίως το τεχνικό ρεπορτάζ. Παρούσα σε όλες τις εξελίξεις του τεχνικού κόσμου τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, πολυγραφότατη, με άποψη, βοηθούσε τους αναγνώστες να αντιληφθούν σύνθετα θέματα μέσα από τις εφημερίδες όπου έγραφε, από το κρατικό ραδιόφωνο, αλλά και για πολλά χρόνια από το Γραφείο Τύπου και το Ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ. 
Εκ μέρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ως θεσμοθετημένου τεχνικού συμβούλου της ελληνικής πολιτείας και φορέα του τεχνικού επιστημονικού κόσμου της χώρας, εκφράζω την θλίψη μου για την απώλεια της γνωστής δημοσιογράφου και τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια, τους οικείους της και το δημοσιογραφικό κλάδο». 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top