Πασίγνωστο τηλεπαιχνίδι επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες

Από πότε θα βλέπουμε ξανά το «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα»;

Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα

Ένα πρόγραμμα που αγαπήθηκε τη δεκαετία του ’90, για πολλούς ο προπομπός των παιχνιδιών που βλέπαμε στο «Survivor», επιστρέφει με ολοκαίνουρια επεισόδια.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zappit.gr, το «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» θα προβάλλεται από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Η προβολή των έξι επεισοδίων προγραμματίζεται για το δεύτερο μισό της σεζόν, στις αρχές του 2020 δηλαδή, ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί ποιος θα είναι παρουσιαστής.

Το «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» ξεκίνησε το 1965 ως η διεθνής εκδοχή του γαλλικού προγράμματος «Intervilles». Η ιδέα ανήκε στον Στρατηγό Σαρλ ντε Γκωλ και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες. Η Ελλάδα πήρε μέρος από το 1993 μέχρι το 1999 με παρουσιαστή τον αείμνηστο Κώστα Σγόντζο.

Πρόκειται για μία από τις πιο ακριβές τηλεοπτικές παραγωγές, για παράδειγμα η ΕΡΤ δαπανούσε κάθε χρόνο για την σειρά περίπου 100 εκατομμύρια δραχμές (283.203 ευρώ).

Μετά από 20 χρόνια, λοιπόν, το θρυλικό πρόγραμμα επιστρέφει στις οθόνες μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zappit, την παραγωγή του νέου «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» δε θα την έχει η EBU αλλά η εταιρεία Banijay, γνωστή για τις εκπομπές «Popstars», «Fort Boyard» και «71 Degrees North». 

Τα δικαιώματα των εκπομπών δεν τα είχε η EBU, αλλά ήταν ο συντονιστής της διοργάνωσης. Αυτή τη φορά, το πρόγραμμα θα μεταδοθεί από μεγάλα ιδιωτικά κανάλια της Ευρώπης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top