Η απάντηση του δημοσιογράφου του STAR Βάιου Σύρρου στην ΕΤΙΤΑ

«Δεν έχω μάθει να κλείνω τα μάτια στα γεγονότα»

Βάιος Σύρρος

Την απάντησή του στην ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.) που καταγγέλλει τον Βάιο Σύρρο, για λήψη πλάνων με το κινητό του τηλέφωνο, έδωσε ο δημοσιογράφος του STAR.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του:

Αγαπητοί συνάδελφοι 

Μπαίνω στον πειρασμό να απαντήσω στον ανώνυμο συντάκτη της ΕΤΙΤΑ μόνο και μόνο για το «συνάδελφος» εντός εισαγωγικών με το οποίο με προσφωνεί και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Αγαπητοί της ΕΤΙΤΑ είμαι συνάδελφος χωρίς εισαγωγικά εκατοντάδων τεχνικών που είναι στο δρόμο μέρα και νύχτα, όπως κι εγώ, που έχουν τις ίδιες αγωνίες με μένα, τις ίδιες εργασιακές ανασφάλειες και όχι τη συνδικαλιστική ασυλία που κάποιοι, ελάχιστοι, απολαμβάνουν προνομιακά και προκλητικά, ώστε εκ του ασφαλούς, να ασκούν κριτική αφ υψηλού και να έχουν άποψη επί παντός επιστητού. 

Και τώρα στην ουσία της «καταγγελίας». Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 28 Μαΐου, είδα την πυρκαγιά να καίει δίπλα μου στη λεωφόρο Λαυρίου, στο Μαρκόπουλο, πηγαίνοντας στο σπίτι μου. Τρία λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ενημέρωσα το γραφείο ρεπορτάζ του ΣΤΑΡ, ως όφειλα, γνωρίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει αυτή την ώρα βάρδια τηλεοπτικού συνεργείου να καλύψει το σημαντικό για την περιοχή γεγονός. Αν ο συντάκτης και «συνάδελφος» της «καταγγελίας» από την ΕΤΙΤΑ, θεωρεί ότι τρία πλάνα με κινητό ενός σοβαρού γεγονότος που είναι σε πλήρη εξέλιξη μπροστά στα μάτια μου, είναι «πλήρες ρεπορτάζ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τότε να με συγχωρεί, αλλά  είναι άσχετος με το χώρο της τηλεόρασης και δεν θα έπρεπε να εκπροσωπεί τεχνικούς τηλεόρασης. Πλήρες ρεπορτάζ έγινε το πρωί της επομένης μέρας, την Τετάρτη 29 Μαΐου, με τηλεοπτικό συνεργείο, με εικονολήπτη, ηχολήπτη και δημοσιογράφο για πλάνα, δηλώσεις κατοίκων κτλ. Εκτός και αν η ΕΤΙΤΑ θεωρεί ότι οι  δημοσιογράφοι της τηλεόρασης, όταν βρεθούν τυχαία σε ένα σημαντικό γεγονός, δεν έχουν το δικαίωμα να καταγράψουν το ντοκουμέντο, αλλά θα πρέπει να... κλείσουν τα μάτια, να γυρίσουν την πλάτη  και να φύγουν. Αυτό «συνάδελφε» της ΕΤΙΤΑ δεν είναι δημοσιογραφία. Την ίδια στιγμή μάλιστα που σήμερα  ο καθένας πολίτης, μπορεί πλέον να καταγράψει το οποιοδήποτε γεγονός με το κινητό του τηλέφωνο. Να μπορεί δηλαδή να παριστάνει τον δημοσιογράφο ο κάθε άσχετος περαστικός και όχι ο δημοσιογράφος!!! Τότε «συνάδελφε» δεν έχετε παρά να συστήσετε «διαδικτυακή αστυνομία»!!!

Δημοσιογράφος και συνεργείο του Star εγκλωβίστηκαν σε σπίτι ενώ η φωτιά έκαιγε το Καπανδρίτι (συγκλονιστικές εικόνες)

Φέτος έκλεισα αισίως τριάντα χρόνια τηλεοπτικής δημοσιογραφίας. Οφείλω και θεωρώ χρέος μου πάνω απ’ όλα να ενημερώσω τον πολίτη με ντοκουμέντα. Δεν έκανα και δεν πρόκειται να κάνω «συνδικαλιστική» ενημέρωση, αλά καρτ, με ωράριο. Δεν έχω μάθει να κλείνω τα μάτια στα γεγονότα. Μου είναι παγερά αδιάφορο εάν δε με καταλαβαίνουν κάποιοι ελάχιστοι «συνάδελφοι» της ΕΤΙΤΑ. Μου αρκεί ότι με καταλαβαίνουν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που τρέχουμε μαζί στον δρόμο με αξιοπρέπεια και οι πολίτες που μας εμπιστεύονται. 

Με εκτίμηση
Βάϊος Σύρρος δημοσιογράφος

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top