Δούκισσα Νομικού: Οι πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι και τα κιλά της εγκυμοσύνης

Όσα αποκάλυψε η τραγουδίστρια

Δούκισσα Νομικού: Οι πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι

Πριν από δύο μήνες η Δούκισσα Νομικού έφερε στον κόσμο τον γιο της Σάββα.

Η όμορφη παρουσιάστρια παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη στο περιοδικό People και μίλησε για το πώς έμαθε ότι είναι έγκυος, για τη διαδικασία του τοκετού, αλλά και πόσα κιλά πήρε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

«Όταν συνηδειτοποίησα πως έχω καθυστέρηση, με προέτρεψαν οι φίλες μου να κάνω ένα τεστ εγκυμοσύνης. Το έκανα αλλά βγήκε αρνητικό. Είχα ενθουσιαστεί με την προοπτική. Έτσι, όταν βγήκε αρνητικό, μέσα μου στενοχωρήθηκα. Μετά όμως από τρεις τέσσερις μέρες εξακολουθούσαν να νιώθω περίεργα κι έκανα δεύτερο τεστ – σίγουρη όμως ότι δεν θα είμαι έγκυος. Το βλέπω λοιπόν, θετικό και γουρλώνω τα μάτια. Μετά πήρα κι άλλο τεστ γιατί ήθελα να βεβαιωθώ, Τελικά βγήκε κι αυτό θετικό. Το έβγαλα φωτογραφία να το έχω! Ήταν μαγική στιγμή, ήταν αυτό το συναίσθημα που αρχίζεις να κλαις από την χαρά σου και δεν ξέρεις με τι λόγια να το μοιραστείς. Στον Δημήτρη δεν πρόλαβα καν να το πω, γιατί όταν με είδε με κοίταξε στα μάτια, το κατάλαβε αμέσως και κατευθείαν με αγκάλιασε. Ήταν μια πολύ δυνατή στιγμή για εμάς.», είπε σχετικά με τον τρόπο που έμαθε ότι είναι έγκυος.

Η Δούκισσα θυμάται τη διαδικασία του τοκετού σαν μια στιγμή μαγική. «Δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου. Είχα δίπλα μου τον άντρα μου, το γιατρό μου, Πέτρο Νικολαΐδη, και τη μαία μου, Λαμπρινή Παλληκαρά, καθ’ όλη τη διάρκεια και ένιωθα σιγουριά και ασφάλεια. Επειδή ο Δημήτρης είναι μεγάλο πειραχτήρι, γελούσαμε κιόλας. Ο τοκετός ήταν ανώδυνος, πολύ γρήγορος και ειλικρινά όταν μου βάλανε το αγγελούδι μου στο στήθος είπα στο γιατρό μου πως, αφού είναι έτσι, θα ήθελα να κάνω πέντε παιδιά!».

Η επιστροφή στο σπίτι ήταν εξίσου ομαλή. «Ανυπομονούσα να πάμε στο σπίτι μας, στη φωλιά μας. Να εγκλιματιστεί και ο Σάββας, να είμαστε μόνοι μας και να το ευχαριστηθούμε. Δεν σου κρύβω ότι στην αρχή δεν ξέραμε πού πήγαιναν τα τέσσερα, αλλά ήθελα να τα κάνω όλα μόνη μου, ένιωθα ότι ξέρω και ότι μπορώ. Σκεφτόμουν ότι είμαι ικανή μαμά και θα τα καταφέρω. Και όντως μέρα με τη μέρα μαθαίνω. Το μωράκι, για παράδειγμα, την πρώτη μέρα έκλαιγε επί δύο ώρες και δεν καταλάβαινα γιατί. Τον έβαζα στο στήθος να φάει αλλά είχε χορτάσει, τον έβαζα να κοιμηθεί και δεν ήθελε. Τελικά το μωρό είχε κάνει, πάλι, κακάκια –μα πόσες φορές κάνουν μέσα στη μέρα;– και εγώ δεν το είχα καταλάβει. Βήμα βήμα μαθαίνουμε τι χρειάζεται. Τα αντιμετωπίσαμε όλα με πολύ χιούμορ μεταξύ μας και η όποια κούραση –πολλή κούραση, ομολογώ, με πολλή αϋπνία και ξενύχτια–εξαφανίζεται με το που αντικρίζω το μωρό. Επειδή έχω μια πολύ καλή σχέση με τον ύπνο, μου έλεγε ο Δημήτρης τα βράδια που ξυπνούσα για να θηλάσω «δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα ξυπνάς τόσες φορές μέσα στη νύχτα με τέτοιο χαμόγελο». Όντως ανυπομονούσα. Τώρα που κοιμάται όλο το βράδυ, λέω “δεν θα ξυπνήσει επιτέλους να τον δω;”».

Όσο για το πόσα κιλά πήρε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ανέφερε: «Πήρα 11 κιλά. «εν είχα λιγούρες, ούτε αναγούλες. Στο θηλασμό έχω λιγούρες. Εκεί που είχα χάσει το περισσότερο βάρος, τώρα μπορεί να έχω πάρει και κανένα κιλάκι. Πεινάω παραπάνω και θέλω μεγαλύτερη ποσότητα, αλλά προσέχω να τρώω καλές και θρεπτικές τροφές αφού θηλάζω. Αποφεύγω την πολλή ζάχαρη, αλλά τρώω άμυλο, πατάτες, μακαρόνια, ρύζι ,πρωτεΐνη. Δεν μπορώ να προσέξω στη λογική της διατροφής για να χάσω κιλά, γιατί πεινάω διπλά.»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top