Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Κουρής μετά από πολύμηνη μάχη με τoν καρκίνο

Έχοντας δίπλα του τη σύζυγο του Ντίνα, τον γιο του Ανδρέα και τα εγγόνια του έφυγε από τη ζωή σήμερα νωρίς το πρωί

Έχοντας δίπλα του τη σύζυγο του Ντίνα, τον γιο του Ανδρέα και τα εγγόνια του έφυγε από τη ζωή σήμερα νωρίς το πρωί ο εκδότης Γιώργος Κουρής.

Γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά, απ όπου στα 21 του χρόνια ξεκίνησε την εκδοτική του πορεία με τις τοπικές εφημερίδες «Η Φωνή της Κεφαλλονιάς και "Ιθάκη".

Σταθμό στην πολυτάραχη καριέρα του αποτέλεσε η έκδοση  της εφημερίδας "Αυριανή", τον Μάρτιο του 1980. Στην αρχή στήριξε με πάθος τον Ανδρέα Παπανδρέου. Οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν στις 200 χιλιάδες. Όμως τα πράγματα άλλαξαν. Η λυσσαλέα επίθεση της Αυριανής στη Δήμητρα Παπανδρέου άφησε εποχή. Τα τολμηρά πρωτοσέλιδα επικρίθηκαν από αρκετούς.

Μέσα σε μία θυελλώδη διαδρομή δεκαετιών, ο Γιώργος Κουρής εξέδωσε ακόμα τις εφημερίδες «Φίλαθλος», «Δημοκρατικός λόγος», «Η Νίκη», ενώ τα τελευταία χρόνια εξέδιδε την εφημερίδα «Kontra news». Έντονη ήταν η παρουσία του και στο τηλεοπτικό τοπίο. Ίδρυσε τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 29», το «Κανάλι 5», το οποίο μετεξελίχθηκε στο ALTER. Ακολούθησε το Extra και στη συνέχεια το Kontra Channel

Μέχρι και την τελευταία στιγμή αρθρογραφούσε. Η κηδεία του θα τελεστεί στην Κεφαλονιά σε στενό οικογενειακό κύκλο.Ο αδελφός του Μάκης Κουρής και οι γιοι τους συνεχίζουν την εκδοτική επιχείρηση.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top