Το πρωτοσέλιδο της Liberation για την ημέρα της γυναίκας

Κυκλοφορεί με διπλή έκδοση

Aφιερωμένο στην Ημέρα της Γυναίκας, είναι το διπλό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Liberation.

Συγκεκριμένα, το πρωτοσέλιδο για τις γυναίκες όπου απεικονίζεται μια γυναίκα, κοστίζει 2 ευρώ, ενώ εκείνο για τους άνδρες 2,50 ευρώ, δηλαδή πενήντα λεπτά ακριβότερο.

Όπως εξήγησε στον τηλεοπτικό σταθμό BFM, o διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Lοράν Ζοφρέν, αυτή η κίνηση είναι μια μικρή υπενθύμιση για το γεγονός πως οι γυναίκες πληρώνουν ο,τιδήποτε 25% ακριβότερα σε σχέση με τους άνδρες. Το 25% αντιστοιχεί στη μισθολογική διαφορά στις αμοιβές ανδρών – γυναικών.

 

 

"Η διαφορά των 50 λεπτών αντιστοιχεί στο 25% της διαφοράς μεταξύ του μισθού των ανδρών και των γυναικών", δήλωσε ο Λοράν Ζοφρέν, Διευθυντής Σύνταξης. Και συνέχισε: "Είναι μεγάλη (η διαφορά) του 25% μεταξύ του μέσου εισοδήματος των γυναικών και του μέσου εισοδήματος των ανδρών. Κι αυτό θελήσαμε να δείξουμε με την αύξηση της τιμής. Δεν είναι μια τιμωρία, είναι μια συνεισφορά στην κοινή δράση γιατί τα 50 λεπτά θα δοθούν σε μια οργάνωση που ονομάζεται « Le laboratoire de l egalite» που επί χρόνια εργάζεται για να εξαλειφθεί αυτή η διαφορά".

"(Στη Λιμπερασιόν) υπάρχει μια διαφορά. Δεν πληρωνόμαστε το ίδιο κι αυτό δεν έχει να κάνει με τη βαθμίθα, όπου ολοι εκεί πληρωνόμαστε το ίδιο. Ομως το ποσοστό των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις δεν είναι μεγάλο κι αυτό κάνει το μέσο όρο (του εισοδήματος) να είναι χαμηλότερο", είπε κλείνοντας.

 

της Μαρίας Δεναξά, ανταποκρίτριας του STAR στο Παρίσι

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top