Όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη μιλούν για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό!

Δείτε εικόνες και βίντεο

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, που προκλήθηκε από την διαρροή μαζούτ από το «Αγία Ζώνη ΙΙ» που βυθίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

BBC, Independent, Reuters, Associated Press και δεκάδες ιστοσελίδες ανά τον κόσμο φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για την ρύπανση στην Ελλάδα, που εξαπλώνεται αντί να περιορίζεται και έχει καταστρέψει τις ακτές της Σαλαμίνας ενώ έχει φτάσει μέχρι  την παραλιακή της Αττικής.

BBC

Με δραματικές εικόνες από την Σαλαμίνα και την μολυσμένη από το πετρέλαιο θάλασσα «ντύνει» το ρεπορτάζ του το BBC. Το βίντεο, που ανέβηκε τόσο στην ιστοσελίδα του δικτύου όσο και στην σελίδα του στο facebook δείχνει μεταξύ άλλων ένα πουλί παγιδευμένο στο μαζούτ να παλεύει να πετάξει και να σωθεί, ενώ φιλοξενεί και την κραυγή απόγνωσης των κατοίκων του νησιού, που αναζητούν ευθύνες.

Independent

Στο ίδιο κλίμα και το βίντεο - ρεπορτάζ του αγγλικού Independent, που εστιάζει στην εκτίμηση πως χιλιάδες θαλάσσια ζώα, που ζουν τόσο μέσα στο νερό, όσο και κοντά σε αυτό, θα επηρεαστούν από την ρύπανση.

Διαβάστε επίσης: Σε ένα μήνα και… αν θα καθαρίσει ο Σαρωνικός – Σοκ από την τεράστια οικολογική καταστροφή

Reuters

Αντίστοιχα, το πρακτορείο Reuters σε ανταπόκριση από την Αθήνα περιγράφει την καταστροφή, κάνοντας λόγο για «μια πυκνή πετρελαϊκή κηλίδα που μέχρι την Τετάρτη είχε καλύψει τις ακτές της Αθηναϊκής Ριβιέρας επί αρκετά μίλια».

Associated Press

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press τουίταρε το θέμα από τον επίσημο λογαριασμό ειδήσεων που διατηρεί, παραθέτοντας συγκλονιστικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Sky News

Για μία μεγάλη καταστροφή κάνει λόγο και το Sky News που φιλοξενεί στο ρεπορτάζ του δηλώσεις κατοίκων του Φαλήρου και της Πειραϊκής.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top