ΑΥΤΑ είναι τα σενάρια που «παίζουν» για την ΕΡΤ

Οι προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι για τη νέα δημόσια τηλεόραση

ΑΥΤΑ είναι τα σενάρια που «παίζουν» για την ΕΡΤ

Πολλά σενάρια παίζουν για το μέλλον της ΕΡΤ, το οποίο θα τεθεί ξανά επί τάπητος στην αποψινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.

Στην τρίτη κατά σειρά συνάντηση που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης και το μεταβατικό φορέα που πρόκειται να δημιουργηθεί.

ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ:

Και οι τρεις πλευ��ές, δεν χρησιμοποιούν πλέον τον όρο ΕΡΤ, αλλά κάνουν λόγο για την νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ένα δημόσιο φορέα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η ΕΡΤ δεν επανιδρύεται.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ «ΠΑΙΖΟΥΝ» ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ:

Υπάρχει ένα σχέδιο σε επεξεργασία, ώστε να δημιουργηθεί ένας ενδιάμεσος φορέας πριν καταλήξουν στο νέο φορέα. Στον ενδιάμεσο φορέα, θα προσληφθούν 1.200 συμβασιούχοι από τους παλιούς εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Το άλλο σενάριο, είναι ο αριθμός των 1.200 να αυξηθεί και να φτάσει περίπου τους 2.500.

Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, προϋποθέτει οι 2.500 που θα υπογράψουν ολιγόμηνες συμβάσεις έργου, να υπάρχει ρητή πρόβλεψη σε αυτές, ώστε οι εν λόγω εργαζόμενοι να μην μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια, και τα δικαστήρια να εκδώσουν προσωρινές διαταγές ώστε να παραταθεί η παραμονή τους στο δημόσιο έως και δυο χρόνια, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.



Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top