Έξι συνήθειες που κάνουν κακό στην υγεία

Τι να αποφύγεις για να προστατεύσεις την υγεία σου

Ο καρκίνος αποτελεί μια ασθένεια που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην κληρονομικότητα όπως και στις περιβαλλοντικές συνθήκες του τόπου κατοικίας ενός ανθρώπου, μπορεί ωστόσο να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και από ορισμένες συνήθειες της καθημερινότητας. Ακολουθούν έξι από αυτές που μπορούν δυνητικά να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου, για να τις αποβάλεις όσο είναι δυνατόν από τη ζωή σου.

Η Madonna κάνει τη μακροβιοτική δίαιτα- Τι περιλαμβάνει

Κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι μία από τις βασικότερες αιτίες διαφόρων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα, του φάρυγγα, της στοματικής κοιλότητας και του οισοφάγου. Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου σε άλλα μέρη του σώματος.

Κακή διατροφή

Η διατήρηση μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα, σακχαρούχα ποτά και κόκκινα ή επεξεργασμένα κρέατα, σε συνδυασμό με χαμηλή πρόσληψη σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου. Με άλλα λόγια, μια δίαιτα που στερείται βασικών θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ορισμένων μορφών καρκίνου.

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αρκετών τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων αυτών της στοματικής κοιλότητας, του οισοφάγου, του ήπατος, του μαστού και του παχέος εντέρου. Ο περιορισμός της πρόσληψης αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτού του κινδύνου.

Καθιστικός τρόπος ζωής

Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας ή οι παρατεταμένες περίοδοι αδράνειας σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, ιδιαίτερα του παχέος εντέρου, του μαστού και του ενδομητρίου. Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτού του κινδύνου.

Υπερβολική έκθεση στον ήλιο

Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) από τον ήλιο ή και διαδικασίες όπως το solarium μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του μελανώματος, του βασικοκυτταρικού καρκινώματος και του ακανθοκυτταρικού καρκινώματος. Η προστασία του δέρματος με αντηλιακό υψηλού SPF, προστατευτικά ρούχα και η αποφυγή της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, ειδικά τις ώρες αιχμής, είναι σημαντική.

Παχυσαρκία

Το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για διάφορους τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, του ενδομητρίου, των νεφρών, του παγκρέατος και του οισοφάγου. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους μέσω της σωστής διατροφής και της τακτικής άσκησης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτού του κινδύνου.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη 

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top