Τα 6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις μετά τη γυμναστική

Πώς θα καταφέρεις να δεις αποτελέσματα μετά τη γυμναστική

Μετά από μια προπόνηση, είναι απαραίτητο να φροντίζεις το σώμα σου για να βελτιστοποιήσεις την αποκατάστασή του και να αποφύγεις πιθανούς τραυματισμούς. Ακολουθούν έξι πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις μετά από μια προπόνηση, για τα καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα σου.

Πεινάς συνέχεια; Oι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις την όρεξή σου

Παράλειψη αποθεραπείας

Ακριβώς όπως η προθέρμανση είναι απαραίτητη, έτσι και η αποθεραπεία μετά από μια προπόνηση βοηθά στη σταδιακή μείωση του καρδιακού παλμού σου και στην πρόληψη της ζάλης ή της λιποθυμίας. Η παράλειψη της φάσης αποθεραπείας μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκό πόνο και δυσκαμψία.

Παραμέληση της ενυδάτωσης

Η εφίδρωση κατά τη διάρκεια της άσκησης οδηγεί σε απώλεια υγρών, επομένως είναι σημαντικό να ενυδατωθείς αμέσως μετά. Η παραμέληση της κατανάλωσης νερού μετά την προπόνηση μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, η οποία μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή σου σε επόμενες προπονήσεις και να καθυστερήσει την αποκατάσταση.

Επέλεξε ένα πιάτο με μακαρόνια ολικής άλεσης, βασιλικό και μοτσαρέλα

Αγνοείς τη σωστή διατροφή

Το σώμα σου χρειάζεται θρεπτικά συστατικά για να αποκαταστήσει τους μύες και να αναπληρώσει τα αποθέματα ενέργειας μετά από μια προπόνηση. Η παράλειψη ενός σωστού γεύματος μετά την προπόνηση μπορεί να εμποδίσει την αποκατάσταση των μυών και να σε κάνει να αισθάνεσαι κούραση. Στόχος είναι να καταναλώσεις ένα ισορροπημένο γεύμα ή σνακ που περιέχει υδατάνθρακες και πρωτεΐνες μέσα σε μία ώρα μετά την άσκηση.

Παραβλέπεις τις διατάσεις

Οι διατάσεις συμβάλλουν στη βελτίωση της ευλυγισίας, στη μείωση της έντασης των μυών και στην πρόληψη τραυματισμών. Η παραμέληση των διατάσεων μετά από μια προπόνηση μπορεί να οδηγήσει σε σφιχτούς μύες και μειωμένο εύρος κίνησης με την πάροδο του χρόνου.

Απέφυγε τη συμμετοχή σε έντονες δραστηριότητες

Απέφυγε τη συμμετοχή σε έντονες δραστηριότητες

Συμμετοχή σε έντονες δραστηριότητες

Μετά από μια έντονη προπόνηση, είναι απαραίτητο να δώσεις στο σώμα σου χρόνο για ξεκούραση και αποκατάσταση. Απόφυγε την ενασχόληση με δραστηριότητες υψηλής έντασης αμέσως μετά την άσκηση, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού και να καθυστερήσει την ανάρρωση.

Παράλειψη ανάπαυσης και ύπνου

Η ξεκούραση και ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση των μυών και τη συνολική αποκατάστασή σου. Η παράλειψη επαρκούς ύπνου μπορεί να βλάψει την ικανότητα του σώματός σου να αναρρώσει από τις προπονήσεις, οδηγώντας σε μειωμένη απόδοση και αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού με την πάροδο του χρόνου.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη 

Πηγή: www.allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top