To παιδί σου τρώει μπροστά από την οθόνη; Τι μπορεί να πάθει

Τips για να σταματήσει το παιδί σου να τρώει βλέποντας τηλεόραση

παχύσαρκα παιδιά

Αρκετά παιδιά στις μέρες μας τρώνε μπροστά από τη τηλεόραση ή τις οθόνες του κινητού, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το φαγητό τους και τα αγαπημένα τους κινούμενα σχέδια.

Αν αυτό όμως γίνεται σε καθημερινή βάση, υπάρχουν 3 επιπτώσεις που θα έχει το παιδί:

Τρώει μηχανικά

Το παιδί δεν έχει την αίσθηση της ποσότητας, της γεύσης, της υφής και της θερμοκρασίας του φαγητού που τρώει.

Αυξάνεται ο κίνδυνος παχυσαρκίας

Δίνοντας προσοχή στο περιεχόμενο που παρακολουθεί ή ακούει, γίνεται πιο δύσκολο στο παιδί να αποκρυπτογραφήσει το αίσθημα πληρότητας και δεν συνειδητοποιεί αν πρέπει να σταματήσει να τρώει.

Αυξάνεται ο κίνδυνος υπερφαγίας

Όταν το παιδί και κυρίως ο έφηβος τρώει χωρίς να είναι επικεντρωμένος στο φαγητό του αλλά στο κινητό, είναι πιθανόν να καταναλώνει μεγάλη ποσότητα φαγητού χωρίς να το παρατηρεί.

Πώς μπορείς να το περιορίσεις

Το καλό παράδειγμα

Να θυμάσαι ότι τα παιδιά υιοθετούν τις συνήθειες των γονιών τους. Αν λοιπόν εσείς τρώτε και ελέγχετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή παρακολουθείτε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, είναι βέβαιο ότι θα σας μιμηθούν. Έτσι, εάν θέλετε τα παιδιά σας να μην τρώνε μπροστά σε οθόνες, είναι σημαντικό να αφήσετε στην άκρη το κινητό σας τηλέφωνο και να προσπαθήσετε να έχετε μια χαλαρή κουβέντα με τα παιδιά τόσο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού όσο και του δείπνου.

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα

Η αξιοποίηση των γευμάτων για να συνομιλήσετε ως οικογένεια είναι η καλύτερη επιλογή όχι μόνο για να αποτρέψετε τη χρήση οθονών αλλά για να έρθετε πιο κοντά. Επιπλέον, για να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, μπορείτε να παρουσιάσετε τα πιάτα με δημιουργικό και ελκυστικό τρόπο.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: www.mylife.com.cy

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top