Τι τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε ενόψει καύσωνα

Ποια τρόφιμα σε κρατάνε ενυδατωμένη;

Κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, είναι σημαντικό να επιλέγετε τρόφιμα που μπορούν να σας κρατήσουν ενυδατωμένη και που παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αναπληρώνοντας μάλιστα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που χάνονται από την εφίδρωση που αυτός προκαλεί. Ακολουθούν ορισμένες τροφές που μπορεί να είναι ευεργετικές αν καταναλωθούν κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών ημερών του χρόνου.

Eπεισοδιακή υπερφαγία: Διατροφικό ή ψυχολογικό ζήτημα;

Καρπούζι

Το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένες. Παρέχει επίσης βιταμίνες Α και C.

Αγγούρι

Μια άλλη ενυδατική τροφή, τα αγγούρια, είναι δροσιστικά και χαμηλά σε θερμίδες. Περιέχουν επίσης βιταμίνες και μέταλλα.

Μούρα

Οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα σμέουρα είναι ενυδατικά και πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Το σπανάκι, το λάχανο και το μαρούλι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες A, C και K.

Εσπεριδοειδή

Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα γκρέιπφρουτ είναι δροσιστικά και εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C.

Νερό καρύδας

Αυτό το φυσικό ρόφημα είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και μπορεί να αναπληρώσει τα χαμένα υγρά, παρέχοντας τα απαραίτητα μέταλλα.

Γιαούρτι ή κεφίρ

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι δροσερά και μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας του εντέρου. Επιλέξτε αυτά με χαμηλά λιπαρά, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα.

Παγωμένες σούπες

Επιλέξτε ελαφριές, παγωμένες σούπες ή ζωμούς με λαχανικά ή όσπρια για να παραμείνετε ενυδατωμένες και να αναπληρώσετε τους ηλεκτρολύτες.

Ντομάτες

Αυτά τα ζουμερά φρούτα που όλοι μπερδεύουμε για λαχανικά, είναι πλούσια σε νερό, βιταμίνες Α και C και λυκοπένιο, το οποίο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Μέντα και τσάι από βότανα

Αυτά μπορούν να καταναλωθούν ζεστά ή παγωμένα και παρέχουν ενυδάτωση χωρίς καφεΐνη ή πρόσθετα σάκχαρα.

Θυμηθείτε να παραμένετε ενυδατωμένες πίνοντας άφθονο νερό όλη την ημέρα και αποφεύγοντας τα ζαχαρούχα ή αλκοολούχα ποτά που μπορεί να σας αφυδατώσουν περαιτέρω.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top