7+1 διατροφικές συμβουλές για να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα

Δεν αρκεί μόνο η γυμναστική

Πολλές είναι οι γυναίκες που αν και αθλούνται συστηματικά δεν μπορούν να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα. Φυσικά, δεν αρκεί μόνο η γυμναστική για να απαλλαγείς από τη δυσάρεστη αυτή όψη του φλοιού πορτοκαλιού που ταλαιπωρεί χιλιάδες μεσογειακές γυναίκες. 

Πες «αντίο» στην κυτταρίτιδα με αυτές τις δύο ασκήσεις!

Η διτροφή παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Για να μειώσεις, λοιπόν, την κυτταρίτιδα πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου τις παρακάτω διατροφικές συνήθειες: 

1) Μείνε ενυδατωμένη

Πίνε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς βοηθά στην αποβολή των τοξινών και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.

2) Διατήρησε ισορροπία στα γεύματα

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως πρέπει να διαμορφώνουν όλα τα γεύματα που καταναλώνεις μέσα στην ημέρα. Αυτές οι τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της συνολικής υγείας του δέρματος.

3) Αύξησε την πρόσληψη φυτικών ινών

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, μπορούν να προάγουν την υγιή πέψη και να αποτρέψουν τη δυσκοιλιότητα, η οποία μπορεί να συμβάλει στον σχηματισμό κυτταρίτιδας.

4) Μείωσε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα επεξεργασμένα σάκχαρα

Αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και αυξημένη αποθήκευση λίπους, επιδεινώνοντας ενδεχομένως την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

5) Περιόρισε την πρόσληψη αλατιού

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση νερού και φούσκωμα, κάνοντας την κυτταρίτιδα πιο αισθητή.

Οι διατροφικές επιλογές με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο είναι προτιμότερες.

6) Κατανάλωσε άπαχες πρωτεΐνες

Οι άπαχες πρωτεΐνες, όπως το κοτόπουλο, το ψάρι, το τόφου και τα όσπρια, μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μυών και στη βελτίωση του τόνου του δέρματος.

7) Κατανάλωσε υγιεινά λίπη

Πηγές υγιεινών λιπών όπως το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και το ελαιόλαδο είναι must για τη διατροφή μας, αφού τα λίπη αυτά μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία του δέρματος και να μειώσουν τη φλεγμονή.

8) Περιόρισε την πρόσληψη αλκοόλ και καφεΐνης

Τόσο το αλκοόλ όσο και η καφεΐνη μπορούν να συμβάλουν στην αφυδάτωση και να εμποδίσουν την ικανότητα του σώματος να διασπάσει την κυτταρίτιδα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να συμβάλει στη συνολική υγεία του δέρματος και ενδεχομένως να βελτιώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, μπορεί να μην την εξαλείψει εντελώς. Ένας συνδυασμός υγιεινής διατροφής, τακτικής άσκησης και σωστής περιποίησης του δέρματος με ενυδατικά προϊόντα μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισής της.

Πηγή: allyou.gr

Συντάκτρια: Ναταλία Πετρίτη

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top