Ποδηλασία: Εφτά χρήσιμες συμβουλές για να είσαι ασφαλής

Τι να κάνεις για να είσαι ασφαλής σε πολυσύχναστους δρόμους

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι βάζουν την ποδηλασία στην καθημερινότητά τους, επιλέγοντας το ποδήλατο ως βασικό μέσο μετακίνησης στην πόλη και ως τον τρόπο με τον οποίο θα γυμνάζονται, δίχως να αυξάνουν το οικολογικό τους αποτύπωμα μέσα από αυτή την επιλογή. Η ποδηλασία όμως, όταν πραγματοποιείται σε μια πολυσύχναστη πόλη, που συνήθως μάλιστα είναι εντελώς αφιλόξενη ως προς τις υποδομές της, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Να λοιπόν μερικές συμβουλές αν ποδηλατείς στην πόλη, για να κάνεις τις βόλτες σου πιο ασφαλείς μα και απολαυστικές.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις έλλειψη βιταμίνης D;

Μην ξεχνάς ποτέ το κράνος

Είτε κάνεις τη βόλτα σου λίγα τετράγωνα μακριά από το σπίτι, είτε κινείσαι προς κάποιον μακρινότερο προορισμό, το κράνος του ποδηλάτου είναι απαραίτητο. Επίλεξε ένα κράνος καλής ποιότητας για τη μεγαλύτερη προστασία, μιας και αυτό μπορεί κάλλιστα να σώσει τη ζωή σου σε περίπτωση σφοδρής σύγκρουσης. Επιπλέον, φρόντισε να τσεκάρεις πάντα τα λάστιχα του ποδηλάτου σου προτού βγεις για πορεία.

Πρόσθεσε ανακλαστήρες

Πρόσθεσε τους απαραίτητους ανακλαστήρες στο ποδήλατό σου και βεβαιώσου ότι αυτοί λειτουργούν σωστά. Αυτή η αντανάκλαση που θα γίνει ύστερα από την επαφή με οποιοδήποτε φως θα βοηθήσει τους υπόλοιπους οδηγούς να σε ξεχωρίσουν στο σκοτάδι, διατηρώντας ασφαλή απόσταση.

Mix video με tips για να αποκτήσεις κορμί-λαμπάδα

Βάλε φώτα στο ποδήλατό σου

Η τοποθέτηση φώτων στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του ποδηλάτου είναι απαραίτητη αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιείς και το βράδυ. Κι αυτό μιας που όχι μόνο θα σε βλέπου οι άλλοι οδηγοί και πεζοί, αλλά θα βλέπεις κι εσύ καλύτερα την πορεία σου. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα φανών που λειτουργούν με μπαταρία που μπορείς να επιλέξεις.

Βεβαιώσου ότι σε έχουν δει

Για την ασφάλειά σου, κάνε ό,τι μπορείς ώστε να εξασφαλίσεις ότι οι οδηγοί, οι πεζοί και οι υπόλοιποι ποδηλάτες σε βλέπουν στον δρόμο. Δοκίμασε να φοράς φωσφοριζέ ρούχα ποδηλασίας, να κάνεις νόημα στις διασταυρώσεις για το πού θα στρίψεις και να χρησιμοποιείς το κουδουνάκι σου.

Μην ακούς μουσική

Το ξέρουμε ότι φαντάζει τέλειο να κάνεις ποδήλατο ακούγοντας την αγαπημένη σου μπάντα, αλλά είναι και πολύ επικίνδυνο. Κράτα λοιπόν τα αυτιά σου ανοιχτά, ώστε να ξέρεις τι συμβαίνει γύρω σου. Μπορεί άλλωστε να χρειαστεί να δώσεις προτεραιότητα σε ένα ασθενοφόρο και εσύ να μην ακούς καν τη σειρήνα του από πίσω!

Κράτα απόσταση από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο των τραυματισμών από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, αφού ένας οδηγός μπορεί να ανοίξει ξαφνικά την πόρτα του όσο εσύ περνάς από δίπλα. Μείνε λοιπόν μακριά ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση και ο τραυματισμός.

Μην ξεχνάς τον ΚΟΚ

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι σχεδιασμένος και για εσένα που οδηγείς ποδήλατο και οφείλεις να τον ξέρεις απ’ έξω κι ανακατωτά. Κινήσου με υπευθυνότητα στον δρόμο, μην παραβλέπεις τη σήμανση και γενικά οδήγησε όπως θα ήθελες να οδηγούν και τα αυτοκίνητα και οι μηχανές στην πόλη σου, δίνοντας πάντα την απαραίτητη προτεραιότητα στους πεζούς.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top