5 έξυπνοι τρόποι να φας λιπαρές τροφές και να μην πάρεις βάρος

Κι όμως, τα καλά λιπαρά έχουν θέση στο καθημερινό μας μενού!

Τα λιπαρά πρέπει να έχουν θέση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, αρκεί να το κάνουμε με σωστούς τρόπους που δεν θέτουν σε ρίσκο την υγεία μας. Δεν είναι όμως λίγοι οι άνθρωποι που φοβούνται σε βάθος να καταναλώσουν λιπαρές τροφές – κυρίως για να μην πάρουν βάρος – που τις αποβάλουν εντελώς από τη διατροφή τους, θέτοντας τελικά την υγεία τους σε κίνδυνο, αλλά και μη βλέποντας την επιθυμητή βελτίωση στο σωματικό τους βάρος.

Τρως μόνο μία φορά μέσα στην ημέρα; 5 λόγοι που δεν πρέπει να το κάνεις

Ξηροί καρποί στο πρωινό

Τα ανάλατα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα φιστίκια είναι ιδανικό σνακ για το πρωινό μας, ως προσθήκη στα δημητριακά με γάλα ή το γιαούρτι που τρώμε πριν ξεκινήσουμε τη μέρα μας.

Σπόροι chia στη βρώμη

Οι σπόροι chia μαζί με οποιοδήποτε υγρό στοιχείο παίρνουν τη μορφή ενός γευστικού ζελέ, οπότε μια χούφτα στη βρόμη ή το smoothie, θα σε κάνει να νιώθεις χορτάτη για πολλές ώρες. Αν δε συνοδεύεται από λίγα φρέσκα φρούτα, ακόμα καλύτερα.

5 έξυπνοι τρόποι να φας λιπαρές τροφές και να μην πάρεις βάρος

Παρθένο ελαιόλαδο στα λαχανικά

Το ελαιόλαδο βοηθά στην μείωση των φλεγμονών, αλλά και στην απώλεια βάρους, όταν αυτό καταναλώνεται με μέτρο. Η προσθήκη του πάνω από βραστά λαχανικά, μια φρέσκια σαλάτα ή πάνω από τα ψητά λαχανικά κάνει όλη τη διαφορά.

Ginger: Θαυματουργό και για καύση λίπους ιδανικό - Ποια τα οφέλη του;

Αυγά στη σαλάτα

Τα αυγά διαθέτουν καλά λιπαρά και βοηθούν παράλληλα στην καλή απορρόφηση των φυτοθρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στα πράσινα λαχανικά. Γι’ αυτό είναι ό,τι πρέπει μαζί με μια πράσινη σαλάτα ή λίγο αβοκάντο στο τοστ.

Βούτυρο ξηρών καρπών

Το βούτυρο καρπών πάνω από ένα μήλο, ιδανικά ως ελαφρύ σνακ πριν τον ύπνο, μας χορταίνει, ενώ έχει γεύση σαν να τρώμε κάποια γλυκιά λιχουδιά.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top