6 φυσικές επιλογές για να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη!

Φυσικά προϊόντα που λειτουργούν ως γλυκαντικά

ζαχαρη

Προσπαθείς κι εσύ να μειώσεις την πρόσληψη ζάχαρης στην καθημερινότητά σου, αλλά δεν είσαι σίγουρη ποιες είναι οι επιλογές σου για φυσικά γλυκαντικά; Κράτα λοιπόν σημειώσεις, γιατί σου έχουμε 6 επιλογές που μπορείς άφοβα να καταναλώνεις σε γλυκές παρασκευές και ροφήματα.

1. Μέλι

μέλι

Το μέλι περιέχει ίχνη βιταμινών και ανόργανων συστατικών, καθώς και αφθονία ωφέλιμων αντιοξειδωτικών. Διαθέτει αντιοξειδωτική του δράση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη, της φλεγμονής, των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Καθώς όμως το μέλι περιέχει φρουκτόζη, η οποία μπορεί να συμβάλει σε πολλά προβλήματα υγείας, θεωρείται ακόμη ζάχαρη και δεν είναι εντελώς ακίνδυνο για την υγεία μας. Καταναλώνεται λοιπόν και αυτό με φειδώ.

2. Μαύρη φυσική ζάχαρη

Η μαύρη φυσική ζάχαρη είναι ένας συνδυασμός κρυστάλλων ακατέργαστης ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο με την προσθήκη μελάσας και περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα άλλα είδη της ζάχαρης. Είναι πιο γλυκιά από την λευκή κρυσταλλική, γι’ αυτό και χρειάζεται μικρότερη ποσότητα στη χρήση της.

3. Σιρόπι σφενδάμου

Το σιρόπι σφενδάμου περιέχει υψηλές ποσότητες ασβεστίου, καλίου, σιδήρου, ψευδαργύρου και μαγγανίου. Παρά τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά του και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, το σιρόπι σφενδάμου εξακολουθεί να έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, γι' αυτό θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

4. Μελάσα

Η μελάσα παράγεται από το ζαχαροκάλαμο και διαθέτει μεγάλη θρεπτική αξία, αφού περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο και φώσφορο.

5. Στέβια

Η στέβια είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που εξάγεται από τα φύλλα ενός θάμνου της Νότιας Αμερικής, η επιστημονική ονομασία του οποίου είναι Stevia rebaudiana. Περιέχει μηδενικές θερμίδες, μπορεί να είναι έως και 350 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη και διαθέτει ελαφρώς διαφορετική γεύση από αυτήν. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου στο αίμα και της ινσουλίνης. Θα τη βρείτε σε μορφή σκόνης, σε ταμπλέτες και σε υγρό στα σούπερ μάρκετ.

6. Χαρουπόσκονη

Η σκόνη χαρουπιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκές παρασκευές, smoothies και ροφήματα ως υγιεινό υποκατάστατο του κακάο ή της σοκολάτας. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο και βιταμίνες, ενώ είναι φυσικό προϊόν και δεν περιέχει γλουτένη, καφεΐνη ή ζάχαρη. Δοκιμάστε την στο γάλα ή στον καφέ και απολαύστε την ιδιαίτερη γεύση της.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top