Κεφίρ: Γιατί κάνει καλό στην υγεία και πώς θα το φτιάξεις μόνη στο σπίτι

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το θαυματουργό κεφίρ

κεφίρ

Τι είναι το κεφίρ:

Το κεφίρ παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος (αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο κ.λπ.) με τη χρήση κόκκων κεφίρ, που είναι μια αποικία φιλικών βακτηρίων. Το κεφίρ είναι το αποτέλεσμα της ζύμωσης των κόκκων που πολλαπλασιάζονται όταν βρίσκονται σε υγρό περιβάλλον. Μπορείς φυσικά να το βρεις και στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα άκρως ευεργετικό ρόφημα, που μοιάζει με πηχτό γάλα ή αραιωμένο γιαούρτι. Η γεύση του είναι υπόξινη, ενώ στα κεφίρ του εμπορίου πιο ήπια.

Με ποιους τρόπους βοηθά τον οργανισμό μας η κατανάλωση του κεφίρ:

  • Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού και την προστασία του εντέρου από βλαβερά βακτήρια.

  • Προφυλάσσει από τις κολπικές μυκητιάσεις.

  • Ευνοεί την αναγέννηση των κυττάρων του εντέρου.
  • Προστατεύει το έντερο σε περίπτωση ακτινοθεραπείας.
  • Βοηθά στη δημιουργία αντοχής του οργανισμού στη λακτόζη.

Πώς να φτιάξεις κεφίρ στο σπίτι:

Σε ένα μέτριο μπολ με καπάκι, τοποθέτησε τη μαγιά του κεφίρ και αρκετό γάλα (μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη και γάλα καρύδας) ώστε να σκεπάσει τα σποράκια. Άφησε το μπολ στο ψυγείο για 24 με 48 ώρες. Για να το πιείς, σούρωσε το γάλα με ψιλό σουρωτήρι και φύλαξέ το σε γυάλινο μπουκάλι. Για να φτιάξεις την επόμενη δόση, επανάλαβε τη διαδικασία. Το έτοιμο κεφίρ διατηρείται στο μπουκάλι στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top