5 challenges που θα σας κάνουν να αισθάνεστε χαρά κάθε μέρα

Δοκιμάστε τα τα και θα δείτε την αλλαγή στη διάθεση σας

5 challenges που θα σας κάνουν να αισθάνεστε χαρά κάθε μέρα

Δουλειά, deadlines, οικογένεια, υποχρεώσεις, κινητά να χτυπούν ανελλιπώς…

Αρκετές φορές μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας είναι λογικό να βάζεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα, και στο τέλος της ημέρας να νιώθεις ότι δεν είσαι και πολύ καλά.

Άλλαξε αυτή την κατάσταση με τα πιο κάτω  self care challenges που θα σε βοηθήσουν να τα δεις όλα με άλλο μάτι. 

Κάνε μία βόλτα στη χωρίς να έχεις το κινητό μαζί

Περπάτησε και παρατήρησε τον κόσμο γύρω σου, τα δέντρα στους δρόμους, κάθε σπιθαμή της περιοχής σου και είμαι σίγουρη -χωρίς την απόσπαση του κινητού- θα τα δεις όλα αλλιώς.

Βόλτα στη φύση

Κάνε stretching κάθε πρωί

Με το που ξυπνήσεις αφιέρωσε 10 λεπτά σε εσένα και κάνε διατάσεις. Τεντώσου καλά και θα διαπιστώσεις πως η μέρα σου μόλις ξεκίνησε με τον πιο ωραίο τρόπο.

Γυναίκα κάνει stretching

10 σελίδες από ένα βιβλίο κάθε μέρα θα αλλάξουν την ψυχολογία σου

Απομάκρυνε το βράδυ από κοντά σου το κινητό, πάρε το αγαπημένο σου βιβλίο και διάβασε 10 σελίδες από αυτό πριν πέσεις για ύπνο. Θα δεις πως θα «αδειάσει» αμέσως το κεφάλι σου από την πίεση και το τρέξιμο που είχες όλη τη μέρα. Άσε που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα.

Διάβασμα βιβλίου

Αφιέρωσε 5 λεπτά στην καθαριότητα του σπιτιού

Ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι αμέσως «χτυπά» αλλιώς στον εγκέφαλο. Σε κάνει κι εσένα να αισθάνεσαι πιο ήρεμη και έτσι θα έχεις λιγότερο καθάρισμα στο τέλος της εβδομάδας. 

Καθαριότητα σπιτιού

Να γελάς με την ψυχή σου

Το γέλιο μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει την απελευθέρωση της χημικής ουσίας του εγκεφάλου, που ονομάζεται σεροτονίνη και η οποία μειώνει την κατάθλιψη.

Το γέλιο και το χιούμορ δεν σε κάνουν απλά να αισθάνεσαι καλύτερα συναισθηματικά, αλλά μπορούν να σε βοηθήσουν να αναπνεύσεις πληρέστερα και άρα να βοηθήσεις την καρδιά σου να λειτουργεί καλύτερα με το οξυγόνο που διοχετεύεται στο σώμα. Το γέλιο μπορεί να προστατεύσει τα αιμοφόρα αγγεία και τους μυς της καρδιάς από καρδιαγγειακές παθήσεις. Προσπάθησε, λοιπόν, να βρίσκεις λόγους για να γελάς με την ψυχή σου κάθε μέρα.

Γυναίκα που γελάει

Πηγή: queen.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top