Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις στη μαγειρική και δεν αδυνατίζεις

Τι κάνεις λάθος στις συνταγές σου και δε χάνεις βάρος

Η μαγειρική είναι τέχνη. Μία τέχνη, όμως, απόλυτα προσιτή σε όλους. Σε εμένα, σε εσένα, σε κάθε μας γνωστό. Μία τέχνη που εξασκούμε όλοι μας καθημερινά στο σπίτι. Επειδή, όμως, επαγγελματίες σεφ δε μας λες, κάνουμε και μερικά λάθη. Από την πιο απλή μέχρι την πιο σύνθετη συνταγή. Βέβαια, ορισμένα λάθη κάνουν κακό στη σιλουέτα μας και μας εμποδίζουν να χάσουμε βάρος. Δες ποια είναι για να τα διορθώσεις! 

4 tips για να αδυνατίσεις χωρίς να ζοριστείς

Υπερβάλλεις με το ελαιόλαδο 

Είναι θρεπτικό, αλλά στη σωστή ποσότητα. Ήξερες ότι μόλις μία κουταλιά της σούπας προσθέτει στο γεύμα σου περίπου 130 θερμίδες; Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι μπορεί τα θρεπτικά του συστατικά να είναι πολλά, όμως, οι θερμίδες του θέλουν την προσοχή τους. Ειδικά, στις συνταγές που η ποσότητα που χρειάζεται δεν αναγράφεται κανονικά. 

Κάνεις τις υγιεινές επιλογές... ανθυγιεινές 

Γυρνάς από το γραφείο και θες να ετοιμάσεις κάτι εύκολο και γρήγορο. Να μην κουραστείς και αργήσεις να ικανοποιήσεις την πείνα σου. Μία απλή μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα είναι ιδανική. Δε χρειάζεται να την εμπλουτίσεις με μείγμα τεσσάρων τυριών, κοτόπουλο ή μπέικον. 

Χρησιμοποιείς συχνά το τηγάνι 

Γιατί να τηγανίσεις την πατάτα όταν μπορείς να την απολαύσεις ψητή ή ακόμα και βραστή; Ιδού η απορία. Οι τροφές απορροφούν σαν «σφουγγάρι»  το βούτυρο και το ελαιόλαδο - όσο λίγο και να βάζεις - και οι θερμίδες τους παίρνουν - δυστυχώς - την ανιούσα. 

7 μικρές αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να νικήσεις την κατακράτηση υγρών

Λάθη που κάνεις στο μαγείρεμα

Προσθέτεις διαρκώς 

Προσθέτεις, προσθέτεις, προσθέτεις. Λίγη παραπάνω φέτα στη σαλάτα, αλάτι και πιπέρι σε κάθε συνταγή για να δώσεις γεύση και να προκαλέσεις... κατακράτηση υγρών, αβοκάντο σε κάθε πράσινη σαλάτα. Τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε. Δε χρειάζεται να αφαιρείς πράγματα για να αφαιρέσεις θερμίδες. Σκέψου, όμως, ότι κάθε μικρή ανθυγιεινή προσθήκη, προσθέτει συνολικά αρκετούς αριθμούς στη ζυγαριά σου

Μαγειρεύεις μεγαλύτερες ποσότητες από ό,τι πρέπει 

Αφού ξέρεις ότι δεν πρόκειται να καταναλώσεις όλη αυτή τη μερίδα μόνη σου, γιατί την ετοιμάζεις; Να θυμάσαι την παρακάτω αλυσιδωτή σχέση. Μεγάλη κατσαρόλα σημαίνει μεγάλη ποσότητα υλικών, μεγάλο πιάτο και... μεγαλύτερη πρόσληψη θερμίδων

Βάζεις λίγη παραπάνω... sauce 

Αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι με συνταγές από κουζίνες όλου του κόσμου, τότε γνωρίζεις ήδη ότι οι sauces αποτελούν βασικό συστατικό του φαγητού. Επειδή, όμως και σε αυτό το υλικό, η τάση είναι να προσθέτεις, καλό είναι να βάλεις ένα stop.  

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top