Θέλεις επίπεδο στομάχι; Απόκτησέ το με μία άκρως χορταστική τροφή!

Και ακόμα 10 διατροφικές επιλογές για απώλεια βάρους

Επίπεδη Κοιλιά

Aν μαζί με την άνοιξη έρχονται και οι προσπάθειες απώλειας βάρους, μπορεί να μην υπάρχουν μαγικές λύσεις, σίγουρα όμως υπάρχουν κάποιες τροφές που θα γίνουν πολύτιμοι σύμμαχοί σας. Ειδικά όταν μιλάμε για την περιοχή της κοιλιάς τα περιττά κιλά δεν είναι μόνο ένα ενδεχόμενο αισθητικό πρόβλημα για κάποιους, αλλά, κυρίως, συνδέονται με τον αυξημένο κίνδυνο για διάφορα προβλήματα υγείας όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης τύπου 2 και ο καρκίνος του μαστού.

Περπάτημα και αδυνάτισμα - Συμβουλές για να «πέσεις» -1 νούμερο σε ένα μήνα

Έτσι, στην αποστολή «επίπεδο στομάχι» είναι σημαντικό να βάλετε στο καθημερινό μενού σας τη βρόμη, ιδανικά στο πρωινό γεύμα. Ο λόγος; Η βρόμη αποτελεί μια εξαιρετικά πλούσια πηγή φυτικών ινών, παρατείνει για περισσότερες ώρες το αίσθημα κορεσμού και τα επίπεδα ενέργειας, κάνοντάς μας τελικά λιγότερο επιρρεπείς στο «τσιμπολόγημα» κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συνδυάζεται μοναδικά με γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή όλα αυτά μαζί. Σε γενικές γραμμές, αν επιδιώκετε να χάσετε κιλά προσπαθήστε να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε καθημερινά και συνδυάστε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή με συστηματική άσκηση.

Δείτε ακόμα 10 τροφές για επίπεδο στομάχι:

  1. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά (όπως σπανάκι, κέιλ, μπρόκολο ή φασολάκια, ανάλογα με την εποχή).
  2. Αυγά.
  3. Κανέλα (είναι ιδανική για να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη σε διάφορα γλυκίσματα, αλλά και σε ροφήματα όπως ο καφές και το τσάι) 
  4. Μούρα (όπως βατόμουρα, σμέουρα και φράουλες). 
  5. Ψωμί ολικής άλεσης – όχι, οι υδατάνθρακες δεν είναι εχθρός σας: αποτελούν καλή και υγιεινή πηγή ενέργειας, ειδικά όταν προέρχονται από μη τυποποιημένες τροφές ολικής άλεσης.
  6. Ωφέλιμα λιπαρά (βλέπε αβοκάντο, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, σπόροι).
  7. Ψάρια – συνδυάστε τα με υδατάνθρακες για να παρατείνετε το αίσθημα κορεσμού. 
  8. Σέλερι: Μπορείτε να το καταναλώσετε άνετα και ωμό, σε πράσινους χυμούς ή σαλάτες.
  9. Βότανα και μπαχαρικά (πιπέρι, τζίντζερ κ.λπ.).
  10. Σπαράγγια.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top