Πρόγραμμα διατροφής για οκτώ εβδομάδες για να μην ξαναπάρεις κιλά!

Πώς να απαλλαγείς από τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες μια και καλή

Κοπέλα τρώει φαγητό

Η 100% vegan διατροφή, η περικοπή των υδατανθράκων και η προσπάθεια να χάσεις πολλά κιλά μέσα σε λίγες μόνο μέρες είναι δραστικές αλλαγές που δύσκολα μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις ενδέχεται να αποβούν καταστροφικές για την υγεία σου. 

Σύμφωνα με την αμερικανίδα διατροφολόγο Lisa Drayer, είναι προτιμότερο να θέτεις μικρούς εβδομαδιαίους στόχους για να επιτύχεις τους διαιτητικούς σου στόχους.  

Ποιες τροφές είναι απαραίτητες για ένα ανοιξιάτικο detox

Παρακάτω, σου παραθέτουμε έναν εβδομαδιαίο οδηγό για να βελτιώσεις την διατροφή σου και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!  

Εβδομάδα 1: Αναβάθμισε το πρωινό σου εμπλουτίζοντάς το με πρωτεϊνη 

Η υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων το πρωί μπορεί να οδηγήσει σε κούραση και να αυξήσει σύντομα την όρεξή σου. Η πρωτεϊνη από την άλλη θα διατηρήσει σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Έτσι, θα έχεις ενέργεια και θα νιώσεις χορτασμένη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Μερικές από τις καλύτερες επιλογές για το πρωινό σου είναι ένα άπαχο γιαούρτι με αμύγδαλα, καρύδια και μέλι, μια ομελέτα από ασπράδια αυγού, κρακεράκια με τυρί cottage ή ένα φρούτο.  

Φέτα ψωμί με αβγό και αβοκάντο

Ένα υγεινό πρωινό με μια φέτα μαύρο ψωμί, αβγό και αβοκάντο / πηγή: UNSPLASH 

Εβδομάδα 2: Πρόσθεσε ένα λαχανικό στο μεσημεριανό και το βραδινό σου  

Με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσεις την πρόσληψη φυτικών ινών.   

Μερικοί δημιουργικοί τρόποι για να τα συνδυάσεις είναι οι εξής: αντικατάστησε τις πατάτες στο πιάτο σου με μαρούλι ή ψητά λαχανικά, πρόσθεσε φύλλα σπανακιού στο σάντουιτς σου και ετοίμασε μια σάλτσα από μπρόκολο, μανιτάρια και ντομάτα για να περιχύσεις πάνω στην μακαρονάδα σου.  

5 +1 κανόνες για να χάσεις βάρος και να το διατηρήσεις

Εβδομάδα 3: Συνόδευσε κάθε γεύμα σου με ένα ποτήρι νερό  

Πρόκειται για έναν εύκολο τρόπο να ενυδατώσεις το σώμα σου. Αν αντικατάστήσεις το ποτό ή το αναψυκτικό σου με ένα ποτήρι νερό θα αποφύγεις το πλεόνασμα θερμίδων και την αίσθηση φουσκώματος στο στομάχι.  

Εβδομάδα 4: Κάνε ένα διάλειμμα για τσάι  

Το πράσινο και το μαύρο τσάι εμπεριέχουν αντι-γηραντικές πολυφαινόλες, θεανίνη κι αμινοξέα που χαλαρώνουν τον οργανισμό. Επιπλέον μειώνουν το αίσθημα πείνας.  Σε συμβουλεύουμε, λοιπόν, ένα φλυτζάνι 1-2 ώρες πριν το μεσημεριανό σου.

ξεκούραση και αναζωγόνηση με τσάι

Το τσάι θα ξεκουράσει και θα αναζωογονήσει τον οργανισμό σου / πηγή: UNSPLASH 

Εβδομάδα 5: Προσπάθησε να απέχεις από το κρέας μια μέρα την εβδομάδα  

Η χορτοφαγική διατροφή μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και την εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων. Είναι σημαντικό να καταναλώνεις κρέας (αποτελεί άλλωστε την κύρια πηγή πρωτεϊνης), αλλά μην το παρακάνεις. 

Εβδομάδα 6: Απόφυγε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και κατανάλωσε περισσότερα προϊόντα ολικής άλεσης 

Να προτιμάς το μαύρο από το λευκό ρύζι, να χρησιμοποιείς μαύρο ψωμί στο τοστ σου και να καταναλώνεις περισσότερη βρώμη. Έρευνα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ έδειξε ότι τα βιολογικά προϊόντα περιέχουν περισσότερες βιταμίνες και φυτικές ίνες και μπορούν να σε προστατέψουν από μελλοντικά προβλήματα υγείας. 

Παχυσαρκία: Πόσα εκατοστά πρέπει να είναι η μέση σε σχέση με το ύψος μας

Εβδομάδα 7: Αθλήσου περισσότερο 

Είναι λογικό να μην είναι πάντα εφικτή η ένταξη της γυμναστικής στη ρουτίνα σου. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου, προσπάθησε τουλάχιστον να βγεις για ένα μισάωρο περπάτημα, λίγο τρέξιμο ή να κάνεις διατάσεις. 

τζόκινγκ με έναν φίλο

Η άθληση με έναν φίλο είναι πάντα πιο ευχάριστη / πηγή: UNSPLASH 

Εβδομάδα 8: Μην παραμελείς τον ύπνο σου  

Είναι σημαντικό να κοιμάσαι τουλάχιστον 6-8 ώρες κάθε βράδυ. Η έλλειψη ύπνου θα σου ανοίξει την όρεξη για περισσότερο και κακής ποιότητας φαγητό, πλούσιο σε λιπαρά και σύνθετους υδατάνθρακες. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top