H απάντηση σε τρεις απορίες που έχεις για την άσκηση

Η έντονη άσκηση βοηθά να αποβάλλεις τις τοξίνες μέσω του ιδρώτα;

άσκηση θερμίδες

H yoga κάνει αποτοξίνωση; Κάνεις περισσότερες ρυτίδες με το τρέξιμο; Αποβάλλεις τις τοξίνες μέσω του ιδρώτα; Σου φαίνονται αυτές οι ερωτήσεις περίεργες ή μήπως τις έχεις κι εσύ; Όπως και να έχει πιο κάτω βρίσκονται οι απαντήσεις τους.

Θέλεις να κάνεις αποτοξίνωση; Φάε αυτό το cake σοκολάτα!

Η yoga αποτοξινώνει τα εσωτερικά όργανα;

Οι περιστροφές της σπονδυλικής στήλης βελτιώνουν την ευλυγισία και σύμφωνα με μελέτη του 2010 που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση European Spine Journal, μπορούν ακόμα και να αποτρέψουν την εμφάνιση της δισκοπάθειας. Όμως, μπορούν πραγματικά να "κάνουν μασάζ στα εσωτερικά όργανα", αποβάλλοντας τις ακαθαρσίες από αυτά, όπως λένε οι δάσκαλοι yoga; "Υπάρχουν ελάχιστα, ίσως και μηδαμινά, επιστημονικά στοιχεία που να το υποστηρίζουν αυτό" γράφει ο William J. Broad, στο βιβλίο του The Science of Yoga. Οι περισσότεροι γιατροί βρίσκουν την άποψη αυτή παρατραβηγμένη. Η yoga προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά τίποτα δε δείχνει ότι η συμπίεση των οργάνων συνεισφέρει σε κάτι. 

Το τρέξιμο μπορεί να προκαλέσει περισσότερες ρυτίδες, επειδή οι κραδασμοί διασπούν το κολλαγόνο;

Ευτυχώς, δε φαίνεται να υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή την άποψη. Είναι ανεκδοτική και θεωρητική" λέει ο Joe M. Gryskiewicz, M.D., πρόεδρος του Ιδρύματος Αισθητικής Κοινωνικής Εκπαίδευσης και Έρευνας. "Έχοντας πραγματοποιήσει επεμβάσεις σε πολλές γυναίκες μαραθωνοδρόμους, μπορώ να πω ότι το σώμα τους είναι παντού τονωμένο, κάτι που καταρρίπτει την άποψη ότι οι κραδασμοί διασπούν το κολλαγόνο" συμπληρώνει ο ίδιος. Αληθεύει ότι κάποιες δρομείς δείχνουν πιο λιπόσαρκες και … από όσες κάνουν Pilates, αλλά αυτό οφείλεται εν πολλοίς στο ότι έχουν λιγότερο σωματικό λίπος και περνούν περισσότερο χρόνο στον ήλιο.

Φτιάξε τα πιο υγιεινά Pancakes στον φούρνο με βρώμη

Η ζέστη και η έντονη άσκηση βοηθούν να αποβάλλεις τις τοξίνες μέσω του ιδρώτα;

Δεν πρόκειται να αποτοξινώσεις το σώμα σου με τον ιδρώτα, είτε κάνεις hot yoga είτε μπαίνεις στη σάουνα, επειδή το μόνο που περιέχει ο ιδρώτας είναι νερό, αλάτι και μικρή ποσότητα ηλεκτρολυτών, σύμφωνα με τη Rachel Vreeman, M.D., συγγραφέα του Don’t Cross Your Eyes… They’ll Get Stuck That Way!. "Οι ιδρωτοποιοί αδένες βρίσκονται στο δέρμα και δε συνδέονται με άλλα συστήματα του οργανισμού, οπότε δεν έχει λογική ότι μπορεί να αποβάλλουν τοξίνες. Ο μόνος ρόλος της εφίδρωσης είναι να μας διατηρεί δροσερούς" εξηγεί. Το σώμα καταφέρνει μια χαρά να αποβάλλει ό,τι δε χρειάζεται, κυρίως μέσω του ήπατος, των νεφρών και της πεπτικής οδού. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορείς να κάνεις, εκτός από το να τρως καλά, να μένεις ενυδατωμένη και να φροντίζεις τη φυσική σου κατάσταση, ώστε τα όργανα αυτά να λειτουργούν σωστά.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: Mylife.com.cy 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top