Τσάι με κουρκουμά: Τα άγνωστα οφέλη του στην υγεία μας

Το γευστικό αφέψημα που κάνει θαύματα

τσάι με κουρκουμά

Οκουρκουμάς, το πορτοκαλί μπαχαρικό που χρησιμοποιείται συνήθως σε ethnic συνταγές με κάρι ή σε γευστικές σάλτσες, προέρχεται από τη ρίζα του κουρκουμά, η οποία για χιλιάδες χρόνια καταναλώνεται από τον ανθρώπινο πολιτισμό για τις ευεργετικές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της.  Ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τρόπος να εντάξετε τον κουρκουμά στη διατροφή σας δεν είναι άλλος από το τσάι με κουρκουμά, που διαθέτει μια ιδιαίτερη γεύση, άκρως ταιριαστή για τα φθινοπωρινά απογεύματα μπροστά στην τηλεόραση. Ακολουθούν έξι τρόποι με τους οποίους το τσάι με κουρκουμά μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της υγείας μας.

Περιορίζει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κουρκουμά μπορούν να περιορίσουν τη φλεγμονή και το πρήξιμο από τα οποία υποφέρουν τα άτομα με αρθρίτιδα, όπως και τον πόνο από αυτά τα συμπτώματα. Η δε κουρκουμίνη που περιέχει ο κουρκουμάς βοηθά και τους πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα.

Βοηθά στην πρόληψη από τη νόσο του Alzheimer

Η κουρκουμίνη βοηθά επίσης στην πρόληψη από τη νόσο του Alzheimer, ενώ τα αντιοξειδωτικά συστατικά του κουρκουμά εμποδίζουν επίσης τις καταστροφές που προκαλεί η νόσος στον ανθρώπινο οργανισμό όταν αυτός πάσχει ήδη από αυτήν.

Βοηθά στην πρόληψη από τον καρκίνο

Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κουρκουμά όταν αυτό καταναλώνεται σε τσάι μπορούν να συμβάλουν επίσης στην πρόληψη από τον καρκίνο. Η κουρκουμίνη μάλιστα είναι μια ουσία αναγνωρισμένη ως αντικαρκινική από το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο των ΗΠΑ.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ακόμη και σε άτομα με διαταραχές του ανοσοποιητικού, ο κουρκουμάς μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό ενισχυτικό της λειτουργίας αυτής του οργανισμού.

Μειώνει τη χοληστερίνη

Η κατανάλωση κουρκουμά μπορεί να μειώσει την «κακή» χοληστερίνη στο αίμα, η οποία ευθύνεται για καρδιαγγειακές παθήσεις ή εγκεφαλικά επεισόδια.

Μειώνει τις φλεγμονές στα μάτια

Η κουρκουμίνη του κουρκουμά μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές που εντοπίζονται στην κόρη του ματιού σε τέτοιο βαθμό, που συναγωνίζεται τα κορτικοστεροειδή που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία αυτών, χωρίς φυσικά τις παρενέργειες αυτών.

Πως να φτιάξετε τσάι με κουρκουμά:

Βράστε 3-4 κούπες νερού

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά και ανακατέψτε

Σιγοβράστε για 5-10 λεπτά

Σουρώστε το τσάι και τοποθετήστε το σε άλλο σκεύος

Προσθέστε μέλι, χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού και γάλα για να ενισχύσετε τη γεύση του

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top