Γυμναστική: Πέντε λόγοι για να ξεκινήσεις με λάστιχα αντιστάσεων

Θα χάσεις βάρος και θα έχεις και πολλή ενέργεια

λάστιχα αντιστάσεων/γυμναστική

Τα λάστιχα, χρησιμοποιούνται για ενδυνάμωση, αποκατάσταση και διεύρυνση κινητικότητας. Επιπλέον, οι ασκήσεις με αυτά έχουν ελάχιστο κίνδυνο τραυματισμού και ενδυναμώνουν προοδευτικά τους μυς.

Xάσε βάρος κάνοντας γυμναστική στην αμμουδιά

Αν μέχρι τώρα δεν είχες σκεφτεί αυτού του είδους την γυμναστική, σού έχουμε πιο κάτω 5 λόγους για να ξεκινήσεις: 

Μπορείς να γυμναστείς παντού και κάθε ώρα 

Στο σπίτι το πρωί, πριν ξεκινήσεις την ημέρα σου, σε εξωτερικούς χώρους, για σένα που προτιμάς τη γυμναστική στη φύση. Οι ασκήσεις είναι πάρα πολλές και ταιριάζουν σε κάθε περίσταση, ενώ μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο θα σε βοηθήσει να βρεις αυτές που σου ταιριάζουν.

Αυτό είναι το διατροφικό μυστικό της Mάργκοτ Ρόμπι

Ευέλικτη γυμναστική 

Οι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις είναι πολλές και διαφορετικές. Επίσης, προσαρμόζονται στα δικά σου δεδομένα, αφού η δύναμη που χρειάζεται για την κάθε επανάληψη εξαρτάται από το μήκος του λάστιχου. Όσο πιο ανοιχτά το πιάσεις τόσο πιο χαλαρό γίνεται και όσο δυναμώνεις με τις επαναλήψεις τόσο μικραίνεις την απόσταση και η αντίσταση μεγαλώνει.

 

Ενδυνάμωση με ασφάλεια 

Η προοδευτική αντίσταση είναι το μυστικό για την ασφάλεια των μυϊκών ομάδων αλλά και των συνδέσμων από τραυματισμούς. Δεν υπάρχουν βίαιες και απότομες συσφίγξεις μυϊκών ομάδων, ακριβώς λόγω της προοδευτικότητας της αντίστασης, και αυτό σημαίνει ότι δεν ασκούνται και απότομες πιέσεις στους συνδέσμους και στις αρθρώσεις. 

Πρόγραμμα στα μέτρα σου 

Ό,τι άθλημα κι αν κάνεις, ό,τι ανάγκη κι αν έχεις, μπορείς να φτιάξεις ένα πρόγραμμα εκγύμνασης ακριβώς στα μέτρα σου, που θα εστιάζει στις μυϊκές ομάδες και τις ειδικές ανάγκες του σώματός σου. Επίσης, μπορείς να το τροποποιήσεις όταν οι ανάγκες αυτές αλλάξουν ή να έχεις κυλιόμενα προγράμματα που θα εναλλάσσονται ανά διαστήματα.


Κάψιμο λίπους 

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η εκγύμναση με λάστιχα αντιστάσεων όχι μόνο δυναμώνει τους μυς, αλλά βοηθά στο κάψιμο λίπους, γεγονός που σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να σε βοηθήσει να φτιάξεις ένα όμορφο, δυνατό και γραμμωμένο σώμα.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top