5 λόγοι που δε χάνεις βάρος ενώ γυμνάζεσαι

Δες γιατί έχει «κολλήσει» η ζυγαριά!

Γυμναστική και απώλεια βάρους

Είτε σου αρέσει είτε όχι, εδώ και καιρό έχεις βάλει την γυμναστική στη ζωή σου και για το καλό της υγείας σου, αλλά και για να χάσεις μερικά κιλά.

Γιατί όμως ενώ γυμνάζεσαι, δεν βλέπεις αλλαγή στην ζυγαριά σου; 

Πέντε σνακ για να ξεχάσεις την πείνα στην παραλία

1: Η διατροφή σου δε συμπληρώνει το πρόγραμμα γυμναστικής σου

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αναζητήσεις τις υπηρεσίες ενός ειδικού που είναι σε θέση να σου παρέχει σωστή διατροφική καθοδήγηση παράλληλα με τη γυμναστική σου. Έμπειροι personal trainer συστήνουν να εντάξεις στη διατροφή σου φυσικές και μη επεξεργασμένες τροφές γιατί αυτό ανοίγει το δρόμο για να επιτευχθεί ισορροπία όσον αφορά στο φαγητό που καταναλώνεις.

2: Η γυμναστική που κάνεις μπορεί να μην έχει μεγάλες προκλήσεις

Αν και δεν υπάρχει ακριβής εξίσωση σχετικά με το πόσο πρέπει να ασκηθείς ή πόσο συχνά πρέπει να κάνεις ασκήσεις, όταν το πρόγραμμα γυμναστικής σου αποδεικνύεται ότι εκτελείται με ιδιαίτερη ευκολία, τότε μπορεί να μην έχει τις απαιτούμενες προκλήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, ακόμη και αν ασκείσαι, να μη μπορείς να χάσεις το βάρος που σκοπεύεις να διώξεις. Έτσι, φρόντισε να μεγιστοποιήσεις το χρόνο που αφιερώνεις στο γυμναστήριο ή την προπόνηση στο σπίτι πιέζοντας συνεχώς τον εαυτό σου να κάνει περισσότερες και πιο πολύπλοκες ασκήσεις.

3: Δε δίνεις σημασία στην αποθεραπεία


Τις ημέρες που γυμνάζεσαι, το πρόγραμμά σου θα πρέπει να ακολουθείς από ασκήσεις αποθεραπείας, εστιάζοντας σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες. Αυτό εξασφαλίζει τη σωστή "επαναφορά" του σώματός σου μετά από μια σκληρή προπόνηση. Μπορείς επίσης να αφιερώσεις χρόνο για να ξεκουραστείς και να ανακάμψεις, έτσι ώστε να είσαι έτοιμη να γυμναστείς ξανά την επόμενη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι ακολουθείς το κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Πόσο πρέπει να περπατάς την ημέρα για να χάνεις κιλά;

4: Έχεις υπερβολικό άγχος

Ορισμένες φορές, ο λόγος για τον οποίο δε χάνεις βάρος δε σχετίζεται άμεσα με την προπόνησή σου. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου αυτό μπορεί να αποδοθεί στο άγχος και στην πίεση που αντιμετωπίζεις. Όταν το σώμα σου βρίσκεται σε υπερβολική πίεση, δεν παράγει αρκετή κορτιζόλη, η οποία παρέχει στο σώμα σου την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ασκηθείς και τελικά να χάσεις βάρος.

5: Το σώμα σου έχει φτάσει στο όριο του

Τέλος, όταν δε χάνεις βάρος παρά την εκτεταμένη και συνεπή προπόνηση, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το σώμα σου να έχει φτάσει στο όριό του. Παρόλο που αρχικά μπορεί να υπάρξει μια απότομη μείωση κιλών, θα έρθει η στιγμή που το σώμα σου ‘έχει φτάσει σε ταβάνι’. Ωστόσο, μπορείς να μειώσεις την λήψη θερμίδων ή να αλλάξεις τη σωματική σου δραστηριότητα.

Πηγή: mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top