Τι πρέπει να προσέξουν οι γυναίκες στην παραλία

Οι συμβουλές του γυναικολόγου Γιάννη Καλογήρου

Έχεις αρχίσει να ετοιμάζεις βαλίτσες για τις καλοκαιρινές σου διακοπές; Ωραία τα μπάνια στη θάλασσα και η ηλιοθεραπεία, υπάρχουν κάποια πράγματα, όμως, που πρέπει να προσέξεις για να είσαι υγιής γυναικολογικά. 

8 + 1 υγιεινά σνακ για την παραλία με λίγες θερμίδες

Ο γυναικολόγος Γιάννης Καλογήρου, μιλώντας στη δημοσιογράφο της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου», Δήμητρα Καλφούντζου, επισήμανε πως σε γενικές γραμμές όλες οι γυναίκες είτε μικρότερης ηλικίας είτε μεγαλύτερης θα πρέπει να μην αφήνουν το μαγιό να στεγνώνει πάνω τους.

Επίσης, όταν κατά τη διάρκεια της περιόδου καλό θα είναι να μη βουτούν στη θάλασσα, ακόμα και όταν φορούν ταμπόν. 

«Πρέπει να επιλέγουν υψηλό δείκτη προστασίας σε αντιηλιακό, όσες γυναίκες βρίσκονται στην περίοδό τους, να αποφεύγουν το μπάνιο ή ν΄αλλάζουν γρήγορα ταμπόν» τόνισε ο γυναικολόγος.

Έγκυες και παραλία 

Όσον αφορά στις έγκυες καλό θα είναι να βρίσκονται σε συνεννόηση με τον γιατρό τους για το «αν θα κολυμπήσουν στη θάλασσα». Θα πρέπει να φορούν αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, να τρώνε συχνά και ελαφριά γεύματα και να ενυδατώνονται συχνά. Καλό θα είναι να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο μετά τις 11:00 και πριν τις 18:00.

Όπως συμβούλευσε ο γυναικολόγος, αν μία γυναίκα είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη να επιλέγει να κολυμπά σε σημεία που ξέρει και πατώνει. 

Δείτε την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου»,

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top