Εύκολοι τρόποι για να καθαρίζεις όλων των ειδών τα αθλητικά σου

Σουέτ, δερμάτινα ή από καραβόπανο

τρόποι να καθαρίσεις τα αθλητικά σου

Είναι τα πιο πολυχρησιμοποιημένα παπούτσια της ντουλάπας μας -λέμε τώρα- αλλά πολλές φορές είτε αμελούμε να τα καθαρίσουμε, είτε το κάνουμε με λάθος τρόπο. Δες λοιπόν πώς να τα καθαρίζεις σωστά, ανάλογα με το είδος των αθλητικών σου.

Σουέτ 

Όπως λογικά γνωρίζεις, τα σουέτ δεν πλένονται, εκτός κάποιων ελάχιστων εξαιρέσεων. Οπότε, δες ανάλογα την ένδειξη. Αν λέει μόνο στεγνό καθάρισμα, τότε αυτό μόνο να κάνεις. Σε περίπτωση που πλένονται, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια απαλή βούρτσα για να καθαρίσεις τυχόν γρατζουνιές ή χώματα.

Έχεις άγχος; Αυτές οι τροφές έχει αποδειχθεί πως βοηθούν!

Δερμάτινα 

Το δέρμα και η δερματίνη είναι εξαιρετικά ευαίσθητα λόγω των πολλών διαφορετικών διαθέσιμων φινιρισμάτων τους. Αν φέρουν την ένδειξη "πλένεται", κάνε πρώτα τη δοκιμή με το νερό σε μια μικρή περιοχή, κατά προτίμηση σε ένα σημείο που δεν είναι τόσο ορατό. Αν όταν στεγνώσει, δεν υπάρχει κηλίδα ή δεν έχει αλλάξει το χρώμα, τότε χρησιμοποίησε μια ειδική μπάρα πλύσης και λεκέδων για να επεξεργαστείς και να αφαιρέσεις λεκέδες. Πέρασε την μπάρα κάτω από κρύο νερό και άρχισε να σκουπίζεις το δέρμα. Στη συνέχεια, αφαίρεσε τυχόν περίσσεια σαπουνιού και υπολειμμάτων με ένα πανί καθαρισμού χωρίς χνούδι. Μην τα τοποθετήσεις στο πλυντήριο. 

Από καραβόπανο

Τα περισσότερα μπορούν να πλυθούν, αλλά αν φοβάσαι, μπορείς να τα πλύνεις στο χέρι. Αρχικά, χρησιμοποίησε μια στεγνή, μαλακή βούρτσα , γρό απορρυπαντικό Tide και ζεστό νερό και μια βούρτσα για να τρίψεις και να καθαρίσεις τη βρωμιά από τoυς πάτους των παπουτσιών. Αφαίρεσε τα κορδόνια και τοποθέτησε τα παπούτσια σε μια τσάντα ένδυσης πλέγματος. Τοποθέτησε τα κορδόνια σε ξεχωριστή τσάντα ρούχων για να μην μπλέκονται. Για λευκά κορδόνια, χρησιμοποίησε τη θερμότερη θερμοκρασία. Αφαίρεσε τους πάτους και πλύνε τα ξεχωριστά ή πλύνε τα στο χέρι, ανάλογα με τις οδηγίες της ετικέτας φροντίδας. Πλύνε τα παπούτσια σε έναν ευαίσθητο, απαλό κύκλο, σε κρύο νερό με ένα υγρό απορρυπαντικό.

Επιμέλεια: Mylife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top