Αν δεις τα οφέλη που έχει το ποδήλατο θα το ξεκινήσεις αμέσως

Στο lockdown, ευκαιρία να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου

ποδήλατο-οφέλη

Κανόνισε μία επίσκεψη στην αποθήκη του πατρικού σου και καθάρισε το ποδήλατο που έκανες φιγούρα στις τάξεις του Γυμνασίου, βγάλε τις βοηθητικές ρόδες, πέρασέ του ένα ζωντανό κόκκινο και  στείλε 6 στο 13033. Το δεύτερο lockdown εκτός ότι μας βρήκε ξεκάθαρα πιο ήρεμους, βρήκε τους περισσότερους γείτονες και φίλους με  ποδήλατο. Σίγουρα θα το έχεις αντιληφθεί κι εσύ στην καθιερωμένη σου έξοδο για ''σωματική άσκηση''.

Φτιάξε μόνη σου τον χυμό που δρα καλύτερα και από αντιρυτιδική κρέμα! 

Και γιατί δηλαδή να μην γίνει η νέα τάση της σεζόν; (μετά τη μάσκα). Πρόκειται για ένα άθλημα που πρώτον μπορούν να το κάνουμε όλοι. Δεν υπάρχουν επιδόσεις στο ποδήλατο, δεν είναι πιλάτες ούτε TRX. Και δεύτερον και ίσως πολύ σημαντικό, δε χρειάζεται να βρεις χρόνο να το χωρέσεις στο πρόγραμμά σου όπως το γυμναστήριο. Αρκεί να βγεις έξω για τις καθιερωμένες δουλειές (για την ώρα) και όταν λήξει το lockdown, για να πας στη δουλειά ή στη βόλτα σου. 

Για να περάσουμε στο κυρίως τώρα, το ποδήλατο εκτός από τη χαριτωμένη εικόνα  (γιατί κινηματογραφικό σουλούπι σου δίνει), μπορεί να σε επωφελήσει με μία σειρά από καλά νέα για την υγεία σου και τη ψυχολογία σου. Πάμε να τα δούμε...

Λιγούρα ή πείνα; Έτσι θα το καταλάβεις

1. Βάρος- καθημερινή ποδηλασία= 0-1

Όπως στα' πα και πιο πάνω, πρόκειται για αερόβια μορφή άσκησης. Οπότε εκτός από το ότι θα ξεδίνεις, η συνήθεια του ποδηλάτου είναι με το μέρος σου και στην απώλεια βάρους!

2. Μυϊκή δύναμη στο 100%

Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουμε βλέποντάς το τουλάχιστον (για όσους δεν ανεβήκαμε ποτέ σε ποδήλατο) πως ευνοούνται μόνο τα κάτω άκρα αλλά στη πραγματικότητα το ποδήλατο κάνει θαύματα σε όλο το κορμό!

3. Ψυχολογία (την πάνω βόλτα)

Οι ενδορφίνες σου κάνουν πάρτυ όσο εσύ διανύεις το τετράγωνο του σπιτιού σου που έχεις βαρεθεί να βλέπεις τη περίοδο της καραντίνας. Και αυτό γιατί το ποδήλατο ''φέρνει'' ευφορία μέσα σου...

4. Φρένο στα καρδιαγγειακά δράματα

Το ξέρουμε ήδη ότι η σωματική άσκηση προλαμβάνει καρδιαγγειακά προβλήματα. Την ίδια δουλειά κάνει και το ποδήλατο. Μπορεί να ακούγεται πολύ μακρινό στα αυτιά σου αυτή τη στιγμή, όμως πρέπει να κάνουμε σύμμαχο το χρόνο από τα γεννοφάσκια μας...

5. Ανοσοποιητικό στα καλύτερά του (αντίο κορωνοϊέ)

Περιττό να τονίσουμε το πόσο σημαντικό είναι αυτόν τον καιρό να κρατάμε το ανοσοποιητικό μας μάχιμο. Το ποδήλατο ενισχύει και την άμυνα του οργανισμού και άμυνα συνεπάγεται λιγότερο φλερτ με ιώσεις, εποχική γρίπη (μπορεί και κορωνοϊό).

6. Δε χρειάζεται να μετράς πρόβατα (που δεν έχεις)

Αποδεδειγμένα η άσκηση χαρίζει καλύτερη ποιότητα ύπνου. Μάλιστα το ποδήλατο ανήκει στις κατηγορίες άσκησης που μπορεί να σε βγάλει από το αδιέξοδο της αυπνίας.

Κάνε μία πρόβα για το τι εστί ζωή με ποδήλατο και τρέξε να παραγγείλεις το δικό σου, την αφορμή για μία καραντίνα με ίντριγκα...

Συντάκτης:Κατερίνα Ανδρομιδά

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top