Πώς να χάσεις τα τελευταία κιλά που σε ταλαιπωρούν

Ο διατροφολόγος Κώστας Χαρής σου δείχνει πώς να τα καταφέρεις

κιλά

Είτε έχεις 2-3 κιλά να χάσεις ή πολύ περισσότερα θα ήταν καλύτερα να μην μειώσεις τη θερμιδική πρόσληψη σε λιγότερο από 1200 θερμίδες την ημέρα σε γυναίκες και 1.500 στους άνδρες.

Τι λάθη κάνουμε τον χειμώνα που επηρεάζουν την υγεία μας

Είναι σημαντικό, ενώ προσπαθείς να χάσεις βάρος να μην φέρεις το σώμα σου σε κατάσταση λιμοκτονίας. Οι επιλογές τροφίμων που κάνεις επηρεάζουν το πόσο πεινασμένη θα νιώσεις, έτσι δοκίμασε να κάνεις κάποιες από τις παρακάτω επιλογές που θα σου αυξήσουν τον κορεσμό.

Δες τα tips που δίνει ο διατροφολόγος, Κώστας Χαρής.

H Xριστίνα Μπόμπα δίνει συνταγή για υγιεινό smoothie

Γέμισε το πιάτο σου με λαχανικά

Kαι άρχισε το γεύμα με την κατανάλωση αυτών των λαχανικών αφού η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες των λαχανικών θα σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτάτη πιο γρήγορα. 


Θα πρέπει επίσης να τρως τροφές που είναι πλούσιες σε νερό

 Το νερό είναι χαμηλό σε θερμίδες, έχει μεγάλο όγκο και έτσι τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως σούπες θα σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτάτη πιο εύκολα.

Επίλεξε πρωτεΐνη χαμηλή σε λιπαρά όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι και αυγά

Μειώσε το λίπος στη διατροφή, όχι μόνο για τον προφανή λόγο ότι έχει περισσότερες από διπλάσιες τις θερμίδες από ό,τι το ίδιο βάρος της πρωτεΐνης όταν είναι στη άπαχη μορφή της, αλλά και επειδή το λίπος δεν αυξάνει πάρα μόνο ελάχιστα το αίσθημα του κορεσμού.

Προγραμμάτισε την άσκηση και κάνε τα ψώνια μιας ολόκληρης εβδομάδας εκ των προτέρων

 Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πας στο σπίτι με ένα άδειο ψυγείο όταν είσαι κουρασμένη και πεινασμένη και έτσι δεν θα καταφύγεις σε έτοιμα γεύματα. 


Το αλκοόλ είναι ένας από του κύριους λόγους που μπορεί να αποτύχει μια δίαιτα. Δεν χρειάζεται να το κόψεις τελείως, αφού αυτό δεν είναι ρεαλιστικό, ιδιαίτερα εάν σου αρέσει να βγαίνεις έξω για διασκέδαση. Ένα μπουκάλι κρασί περιέχει συνολικά περίπου 500 θερμίδες. Ένα ποτήρι σαμπάνια περιέχει 90 θερμίδες, το κρασί περίπου 120, ένα τζιν τόνικ 210 έτσι δεν είναι και τόσο ασφαλής όσο θεωρούν οι πλείστοι, γι’ αυτό υπολόγισε και τις υγρές θερμίδες. 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top