Τι λάθη κάνουμε τον χειμώνα που επηρεάζουν την υγεία μας

Τι θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην αποδυναμώσουμε τον οργανισμό μας

γυναίκα στα χιόνια

Mε την πανδημία, όλοι θέλουμε να ενισχύσουμε φυσικά τον οργανισμό μας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που δεν συνειδητοποιούμε πως όχι μόνο δεν μας κάνουν καλό, αλλά έχουν ακριβώς την αντίθετη επίδραση.

Tα πολλαπλά οφέλη της yoga

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Τον χειμώνα λόγω καιρού πίνεις ασυναίσθητα λιγότερο νερό απ' ό,τι το καλοκαίρι. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν κάνεις τόσες σωματικές δραστηριότητες και δεν διψάς τόσο, δεν σημαίνει πως πρέπει να πίνεις λιγότερο νερό. Διαφορετικά, θα πάθεις αφυδάτωση χωρίς να το καταλάβεις και αυτό θα προκαλέσει επιπλοκές όπως δυσκοιλιότητα ή δυσπεψία.

Δεν ασκείσαι

Αν δεν πας γυμναστήριο λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό, μην χρησιμοποιείς τον καιρό ως δικαιολογία για να μην ασκείσαι. Μπορείς κάλλιστα να γυμναστείς και στο σπίτι. 

Κάνεις πολύ ζεστό ντους 

Το ζεστό ντους τον  χειμώνα έχει μια ηρεμιστική επίδραση τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα. Ωστόσο πρέπει να είσαι προσεκτική γιατί το πολύ ζεστό νερό μπορεί να βλάψει τα κύτταρα του δέρματος της κερατίνης και να προκαλέσει φλεγμονή, ξηρότητα και ερυθρότητα.

Τρως περισσότερο

Τον χειμώνα επειδή μένουμε στο σπίτι περισσότερο, έχουμε την τάση να τρώμε και περισσότερο, κυρίως από βαρεμάρα. Μην αμελείς όμως τη διατροφή σου. Φρόντισε να καταναλώνεις άφθονα φρούτα και λαχανικά. 

Κάνεις αυτοθεραπεία

Αφού δεν είσαι γιατρός, γιατί τον παριστάνεις; Μην πηγαίνεις μόνη σου στο φαρμακείο και να παίρνεις ό,τι νομίζεις. Κάθε φορά, καλά θα κάνεις να επικοινωνείς με τον προσωπικό σου γιατρό. 

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top