Πέντε tips για να κάνεις γυμναστική χωρίς να πας στο γυμναστήριο

Τώρα δεν έχεις καμία δικαιολογία

γυμναστική σπίτι

Δε θες να πας γυμναστήριο γιατί δε σου περισσεύουν λεφτά, γιατί δεν έχεις χρόνο ή γιατί φοβάσαι από τον κορωνοϊό; Ήρθε η ώρα να διαβάσεις αυτό το άρθρο και να «κόψεις» τις δικαιολογίες.

Οι παρακάτω ιδέες θα σε βοηθήσουν να κάνεις ένα fitness restart, από το σπίτι σου:

Θέλετε να αδυνατίσετε; Δοκιμάστε αυτά τα γευστικά και light ροφήματα

Ξεκίνα με κάτι απλό

Μπορεί να θέλεις να ξεκινήσεις δυναμικά, όμως το καλύτερο είναι να κάνεις την αρχή με κάτι ήρεμο και χαλαρό, προσαρμοσμένο στην καθημερινότητα και τη φυσική σου κατάσταση. Σταδιακά θα καταφέρεις να βάλεις στο πρόγραμμά σου πιο δυναμικές ασκήσεις. Είναι λάθος να πιστεύεις ότι αν κάνεις μια ήπια άσκηση δεν θα δεις αποτέλεσμα. Αυτό που τονίζουν όλοι οι ειδικοί είναι πως αρκεί να βάλεις τη φυσική δραστηριότητα στη ζωή σου, ακόμα και με τη μορφή μιας βόλτας με τα πόδια ή το ποδήλατο στη γειτονιά – όλα τα άλλα θα έρθουν.

Το σώμα σου είναι το καλύτερο όργανο

Οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος είναι απίστευτα αποτελεσματικές. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το σώμα σου είναι το μοναδικό όργανο που χρειάζεσαι για να κάνεις ένα fitness restart αυτό το φθινόπωρο. Μάλιστα είναι αποτελεσματικό ακόμα και αν είσαι πιο προχωρημένη και έχεις ήδη μια καλή φυσική κατάσταση. Είτε μιλάμε για ασκήσεις με το βάρος του σώματος είτε για φυσική δραστηριότητα, να θυμάσαι ότι το σώμα σου μπορεί να σε πάει πολύ μακριά. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Απλά βάλ’ το σε κίνηση!

Περπάτα περισσότερο, ανέβα σκάλες, κάνε ποδήλατο, κάνε δουλειές στο σπίτι, ασχολήσου με τον κήπο, όλα αυτά είναι φυσική δραστηριότητα που θα βοηθήσει το καρδιαγγειακό σου σύστημα να μπει σταδιακά σε έναν πιο fit ρυθμό.

Άνοιξε τον υπολογιστή σου

Σκέψου το Internet σαν ένα τεράστιο global γυμναστήριο μέσα στο σπίτι σου. Εκεί θα βρεις το πρόγραμμα άσκησης που είναι φτιαγμένο για σένα – εντάξει, σχεδόν για σένα, αλλά σίγουρα θα βρεις κάτι που θα σου ταιριάζει. Ο ιδανικός συνδυασμός για να κάνεις το restart που θέλεις στο σώμα σου; Ξεκίνα με μια ήπια δραστηριότητα, όπως δυναμικό περπάτημα στο οικοδομικό τετράγωνο, ή χόρεψε με όλη σου την ενέργεια για μερικά λεπτά και μετά βάλε ένα 7λεπτο πρόγραμμα προπόνησης στην οθόνη του υπολογιστή σου.

Μετά τις πρώτες 3-4 φορές μπορείς να το επαναλάβεις όσες φορές αντέχεις, για πιο γρήγορα αποτελέσματα. Εννοείται ότι ψάχνοντας θα βρεις τόσες επιλογές, που θα μπορείς να κάνεις κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό. 

Πρόσθεσε ποικιλία

Μπορείς να τρως κάθε μέρα μακαρόνια με κιμά ή σουβλάκια; Όχι. Όσο κι αν τα αγαπάς, θα τα βαρεθείς. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο με την άσκηση, ειδικά αν δεν τη νιώθεις ως αγαπημένο και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου. Το αντίδοτο στην ανία είναι η ποικιλία. Είτε κάνεις προγράμματα από το Internet είτε ασκήσεις με το βάρος του σώματός σου είτε απλά περπατάς, βρες τρόπους να κάνεις κάθε φορά κάτι διαφορετικό.

Εκμεταλλεύσου την εποχή

Το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για δραστηριότητες έξω. Ούτε πολλή ζέστη ούτε κρύο, η φύση είναι υπέροχη και πολύχρωμη. Βαριέσαι τη γυμναστική; Δεν πειράζει. Κάνε εκδρομές στις γύρω εξοχές και απλά περπάτα στη φύση. Η πεζοπορία είναι μια εξαιρετική άσκηση, χαμηλής έντασης και κατάλληλη για ανθρώπους που έχουν ξεχάσει πώς είναι τα γυμναστήρια, η οποία θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση. Στα πλεονεκτήματά της σημείωσε επίσης ότι η επαφή με τη φύση θα σε βοηθήσει να μπεις ψυχολογικά στους ρυθμούς του φθινοπώρου.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top