Γιατί πρέπει να τρώμε αβοκάντο στην εγκυμοσύνη;

Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα φρούτα

Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα φρούτα και – σύμφωνα με τη διαιτολόγο – διατροφολόγο Θέλεια Βασιλαντωνάκη είναι καλό να καταναλώνεται από τις εγκυμονούσες.

Δείτε επτά λόγους για να το εντάξετε στη διατροφή σας, εάν είστε έγκυος:

Κορωνοϊός: Ο οδηγός για τη μεσογειακή διατροφή που συνέστησε ο Τσιόδρας

Βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Το αβοκάντο όχι μόνο είναι πηγή πολλών θρεπτικών ουσιών, αλλά ταυτόχρονα βοηθάει τον οργανισμό σας να απορροφήση τις θρεπτικές ουσίες που λαμβάνετε και από τα άλλα τρόφιμα.

«Το αβοκάντο ενισχύει την εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου και λειτουργεί θεραπευτικά στην αναιμία», λέει στο star.gr η διαιτολόγος - διατροφολόγος Θέλεια Βασιλαντωνάκη

Ενισχύει την εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου.

Ένα φλιτζάνι αβοκάντο περιέχει περίπου 22 mg χλωρίου το οποίο είναι απαραίτητο για την εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού σας αλλά και για την ανάπτυξη του νευρικού του συστήματος.

Βιταμίνη D: Μας προστατεύει από τον κορωνοϊό;

Μειώνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε κάλλιο το αβοκάντο βοηθά στη διατήρηση των υγρών στο σώμα, επιτρέποντας στα νεφρά να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.

Είναι πηγή φυλλικού οξέος.

Το φυλλικό οξύ παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και βοηθά τον νευρικό σωλήνα του εμβρύου να αναπτυχθεί στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό του.

Δίαιτα, άσκηση ή και τα δύο; Πώς θα χάσουμε τα παραπανίσια κιλά

Λειτουργεί θεραπευτικά στην αναιμία.

Το αβοκάντο αποτελεί πηγή σιδήρου και  μπορεί να είναι αποτελεσματικό τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση της αναιμίας που είναι συχνή στην εγκυμοσύνη. 

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες.

Περιέχει τις βιταμίνες B1, B2, B5, B6, C, E, και Κ, οι οποίες είναι όλες απαραίτητες για την μέλλουσα μαμά και το έμβρυο. 

Προσφέρει αντικαρκινική προστασία.

Λόγω των καροτενοειδών και των μονοακόρεστων λιπαρών του συμβάλλει στην αντικαρκινική προστασία.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top