Επίμονη κούραση: 5 πιθανοί λόγοι που νιώθεις διαρκώς εξαντλημένη

Κάποιες τροφές απορροφούν όλη την ενέργειά σας

Κουρασμένη γυναίκα

Σύνταξη: MyLifeTeam

Νιώθετε συνέχεια εξαντλημένες και δεν μπορείτε να καταλάβετε το λόγο; Είναι πιθανό, κάποιες τροφές να κρύβονται πίσω από την αδικαιολόγητη κούρασή σας, οι οποίες απορροφούν όλη την ενέργειά σας! Η κούραση που νιώθετε μπορεί να έχει πολλές αιτίες και μία από αυτές μπορεί να είναι και η διατροφή σας. Το φαγητό πρέπει να σας δίνει ενέργεια, όμως κάθε τροφή που επιλέγετε μπορεί να το αλλάξει κι αυτό και να σας δημιουργήσει μεγαλύτερη αίσθηση κόπωσης. Ποιες είναι οι τροφές που μπορεί να κρύβονται πίσω από την αδικαιολόγητη κούραση που νιώθετε;

Διαλειμματική προπόνηση: Iδού τι πρέπει να φας μετά

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες
Οι τροφές που περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες που είναι επεξεργασμένοι (κατά την επεξεργασία έχουν αφαιρεθεί οι φυτικές ίνες και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά) -όπως είναι τα λευκά μακαρόνια, το λευκό ψωμί και το ρύζι- ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα όταν γίνει η πέψη να έχετε λιγότερη ενέργεια.

Καφεΐνη
Η καφεΐνη μπορεί να σας ξυπνάει και να σας κάνει να νιώθετε ότι έχετε περισσότερη ενέργεια, όμως όταν περάσει η «επίδρασή» της νιώθετε περισσότερο κουρασμένοι. Οι ειδικοί, μάλιστα, τονίζουν ότι ο οργανισμός συνηθίζει γρήγορα την καφεΐνη, με αποτέλεσμα κάθε φορά να χρειάζεστε περισσότερη για να νιώσετε ενέργεια.

Ποιες τροφές σε κάνουν ευτυχισμένο

Αλκοόλ
Το αλκοόλ μπορεί να χαλαρώνει τον οργανισμό, αλλά μόνο στην αρχή! Σύμφωνα με έρευνες, το αλκοόλ αποτρέπει το σώμα να ξεκουραστεί -ειδικά το βράδυ- κάτι που σας κάνει να νιώθετε πιο κουρασμένοι, ακόμα κι αν έχετε κοιμηθεί όλο το βράδυ.

Ζάχαρη
Η ζάχαρη δεν κάνει μόνο κακό στη σιλουέτα, αλλά και στον οργανισμό σας. Οι τροφές που περιέχουν ζάχαρη, σας δίνουν ένα boost, αλλά αργότερα σας αφήνουν με λιγότερη ενέργεια. Γι' αυτό προσπαθήστε να επιλέγετε τροφές με φυσικά σάκχαρα, όπως τα φρούτα.

Τηγανητά φαγητά
Τα τηγανητά φαγητά είναι πλούσια σε λιπαρά, γι' αυτό χρειάζονται περισσότερη ενέργεια για τη διαδικασία της πέψης. Έτσι, κάθε φορά που καταναλώνετε πατάτες τηγανητές ή τηγανητό κρέας… μπορεί μετά να θέλετε να κοιμηθείτε.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top